bulutları beklerken

rebelde
bir yesim ustaoglu filmi.goruntu teknigi cok iyi, fakat diger alanlarda bu iyiligi pek yakalyamayan bir film. filmde bircok aksayan yon var, en onemlisi demogojiden kurtulamayisi. insanlarin cektikleri acilar malum fakat, bunlar demogojiye dusulmeden anlatildigi surece anlasir olacaktir, aksi halde yasanan acilarin kucuk gorulmesi durumu kuvvetle muhtemel.

ayrica filmde pek cok mantik ve olgu hatasi var,amator oyuncularin kamera onunde konustuklarinin bilincinde oldugu farkediliyor,ilkokul musameresi gibi.

1975’te televizyonda battalgazinin ne isi var, ayrica 1975 nufus sayiminda etnik ozellikler sorulmamisti. film yunan tribunlerine oynamaktan,olusturulan steryotiplerin guclendirilmesine yardim etmekten ileri gidememis. uzun suredir turk_yunan iliskileri uzerine aktif calismalarda bulundugumdan bunu soylemekle ileri gitmis olmam umarim.
zekirbelli
film ilerledikçe senin yakalama ivmen düşüyor ve dolayısıyla sıkıcı bir filme evriliyor,anlatılanların bu kadar sündürülerek anlatılmasına gerek olmayan lakin karadeniz yaylalarında yakalanmış meşum görüntüleri kolay kolay unutamayacağın yeşim ustaoğlu filmi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol