industry giant 2

independence
sanirim eski bir oyun, hatta 15 senelik falan ama son zamanlarda oynadigim en guzel endustri, ticaret, nakliyat ve strateji oyunu. campaing'de easy de bile sicmisligim var. hatta rahat siciyorum, hic zorlanmadan.

bu tur oyunlari sevenlere kesinlikle oneririm. steam uzerinden 18 liraya falan da alabiliyorsunuz ayrica.

not: oyunun hicbir yerde aciklamasini bulamadim, bu yuzden biraz aklinizi kullanarak cozmeniz lazim ama bir iki ipucu vereyim.

garaj ve depo yanyana olmak zorunda. bir garaj ve depo imalat yerlerine cok yakin olmali, bir garaj ve depo ise magazaya cok yakin olmali ki nakliyatta bir sorun yasamayin. yollari iyi ayarlayin, 40/50 nakliyat araciniz o yollarda trafige takilmadan ilerlemeli. tren de var ama hemen abanmayin trenlere, buyuk hata yaparsiniz. once normal kamyonetlerle takilin, onlar trene nazaran cok daha hizli.

eger depo dolmuyorsa, herhangi bir mamulun satisi gerceklesmiyorsa imalat bolumunun yola baglantili oldugundan emin olun. her bina muhakkak yollarla baglantili olmali, buna azami onem gosterin. dukkani kurarken sehirlerin en kalabalik yerlerine kurmaya ozen gosterin. zaten dukkani kurarken uzerinde oralarda ne kadar mal satilabilecegi yazar, bunlari dikkate alin. tarlalari falan kurarken de sayilara bakarak en verim alinacak yerleri secin. süt yumurta gibi urunler her mevsim satiliyor, o konuda rahat olun ancak diger urunler icin mevsimleri gozetin.

easy moduna aldanip "hiaaminaaa yerim ben bu oyunu" demeyin, yenmiyor.
independence
megerse su ana kadar yazdiklarim hicbir seymis karşim.

easy modunun ilk bolumunu bitirmek isin puf noktalarini ogrendikten sonra cok kolaylasiyor. misal eger fabrikayi hangarin yakinina, hangari da magazanin yakinina yaparsan(o bolgeleri kapsayinca binalar yesil renk olur) nakliye parasindan yirtarsin. nakliye parasi zaten en babayigit parayi tutuyor, dolayisi ile nakliyeden yirtmak demek oyunun yarisini zaten bitirmek demek. ancak diger sehirler icin nakliye sart eger oralarda da fabrika kurmayacaksan. kurma ama, bu sefer de nakliye fazlan olur, fabrikalar durmadan hikayeden calisir eger uretimi durdurmazsan. bu arada unutma, kisin gunes yagi satamayacagin gibi, yazin da timsah derisi canta satamazsin. aslinda satarsin ama kisin 7 tane satarken yazin 1 tane ancak satarsin. uretimi ona gore yap.

diger yandan birinci bolumu gecince cok daha kazik bir yer geliyor, orayi da gecince daha da kazik bir yer geliyor ve bu sekilde oyun devam ediyor.

toplamdaki puf noktalari(easy mod 3. leveldeyim henuz)

nakliyeden yirt.

mevsimine gore malzeme uret.

uzak mesafelerde demiryoluna agirlik ver.

uretim fazlasi yapma. gerektiginde uretimi durdur.

sehirlerdeki milletin karisina kizina salca olma. senin anana bacina yapsalar iyi olur mu?
independence
seneler sonra yeniden oynamaya basladigim oyun. 18 gunluk karantina sagolsun, pc de ne kadar oyun varsa baslatacak yeniden bana.

öte yandan ilk gunku tadi vermesi de enteresan.
independence
adamlar zamaninin cok otesinde bir oyun yapmislar gercekten. bundan 5 sene once basligini ben acmisim ve "sanirim eski bir oyun" yazmisim. oysa oyun eski degil, cok eski, bildigin 2003 cikisli ama 2021 senesinde bile beni pc basina 5 saat boyunca baglamayi basariyor hala.

ne diyelim, yapanin edenin ellerine saglik.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol