ömer halisdemir

independence
bu basligin halen acilmamis olmasi sahsim adima ve hepimiz adina uzuntu vericidir.

ömer halisdemir, 15 temmuz darbe girisiminin sekteye ugramasinda en buyuk paylardan birine sahip olan astsubayin ismidir.

olay su sekilde gelisiyor;

özel kuvvetler birinci tugay komutanı tuğgeneral semih terzi darbe girisimi gecesi yaninda 20 askerle birlikte özel kuvvetler komutanlığı karargâhına gidiyor ve "buranin artik komutani benim" diyor. astsubay omer halisdemir ise cekiyor silahini ve semih terzi'nin alninin catisindan vuruyor generali. generalin korumalari ile girilen catismada ise ömer halisdemir sehit oluyor.

peki semih terzi ozel kuvvetler komutanligini ele gecirseydi neler olurdu?

darbe muhtemelen yine gerceklesemezdi ancak can kaybi sayisi alabildigine artardi. ozel kuvvetlerde gorevli askerler de semih terzi'nin emir komutasi altina girseydi her seyin, ulkenin bile rengi degisirdi.

topragi bol olsun.
independence
3 sene once bugun sehit olan aslanlar aslani kahraman adam.

normalde her yere birilerinin isimlerinin verilmesini, okullara caddelere falan x kisinin isminin verilmesini pek hazetmem, hos karsilamam ama bu adam baska. ülkenin ismini degistirip ömer halisdemir ülkesi yapsalar itiraz etmem, az bile derim.

kabri nurlarla dolsun insallah diyecegim ama zaten oyledir ya. oyle olmali. boyle bir zamanda kac aslan evladi kaldi ki boyle, kac kahraman daha vardir ki bu yigit gibi.
independence
15 temmuzun tarihe altin harflerle kazinmis ismi, gercek kahraman. bugun ölümünün seneyi devriyesi. ismi asla unutulmayacak olan aslanlar arasinda yer alir. büyük isim, büyük adam, büyük asker, büyük atatürkçü. ruhun şad olsun.
independence
allah gani gani rahmet eylesin, cok buyuk bir insandi. bildigin kahramandi yani.

senelerdir aklima dustukce dusunurum, bu cesareti saglayan neydi.

vatan aski mi? cennete kavusma umudu mu? bu motivasyonu saglayan nedir?

insani en degerli hazinesi suphesiz hayatidir. bir kere geleceksin dunyaya ve devami yok, oleceksin, belki toprak olup bitkileri besleyeceksin, belki de gercekten semavi dinlerin bahsettigi gibi bir öte dunya var, orada sirani bekleyeceksin. iki konu da net degil.

peki hicbir netligi olmayan bir cennet arzusu icin insan hayatindan fedakarlik yapabilir mi? ki zaten neden yapsin, öte alem varsa nasil olsa nihayetinde gidecegin yer orasi.

vatan aski mi?

eger sebep buysa rahmetli tam bir vatanpervermis, eli opulesi bir insanmis. ruhu sad olsun.

kendi adima dusunuyorum da.

sevdiklerimin basina gelebilecek herhangi kotu bir seyden ote hicbir seyden korkmam. ölüm de dahildir buna. ve fakat kendimi rahmetlinin yerine koymaya calisiyorum, bir komutan bana telefon acacak vatan icin su adami oldureceksin diye emir verecek, yok aga derim. emir demiri her yerde kesmez. illa bir alternatif uretir yine hayatta kalirdim.

bu adamin cesareti hayranlik uyandirici, destansi bir sey. hani bu savasta en on cephede savasmaya da benzemiyor, orada kurtulus umudun var, en kotu cevrende seninle ayni kaderi paylasacak, birbirini gazlayacak yuzlerce binlerce insan var. halisdemir olayda tek basina ve kurtulus umudu yok ki zaten kendisi de kurtulmayi beklemiyordu muhtemelen. net bir kararla net bir sonuca dogru hareket etti.

15 temmuzun niyesi nicini her ortamda farkli fikirlerle her kosulda tastirilabilir ancak bu adamin cesaretinin, kararliliginin ve kahramanliginin tartisilabilecek bir noktasi da yok.

umarim sahadet mertebesi gercektir, cennet gercekten vardir ve halisdemir kahramanliginin mukafatini en fazlasi ile aliyordur.

topragi bol olsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol