tüm ülkede 3 aylığına ohal ilan edilmesi

independence
olaganustu halin cesitlilikleri mevcut. bu yuzden bizlerin ozgurluklerinde ne gibi kisitlamalar olacagi trt ve benzeri kurumlar tarafindan detayli bir sekilde aciklanmali bildigim kadari ile.

e buna da bir nevi sivil darbe denilebilir aslinda. askerden kacarken siyasiye tutulduk.
independence
icisleri bakaninin konu ile alakali aciklamasi su sekilde;

"ohal, vatandaşımızın hayatında hiçbir olumsuzluğa yol açmayacak. ohal, terörle mücadelede devletin işleyişine hız kazandıracak. hiç kimse endişe etmesin."
ruknettin
bunun nesini kornalarla hala kutlayan var anlamadım bilen varsa anlatsın bana
edit : biraz düşününce kendi kendime anladım teşekkürler sayın kendim
independence
basbakanin konuya dair aciklamasi;

"alınan bu karar halkımızın gündelik hayatına yönelik olmayıp, devletin mekanizmalarının düzenli ve hızlı işleyişine yöneliktir."
independence
basbakan yardimcisi kurtulmus'un konuya dair aciklamasi;

"vatandaşların günlük hayatını olumsuz etkileyen bir durum söz konusu olmayacak. olağanüstü hal şartları sadece paralel yapıyla mücadele amacıyla kullanılacaktır. hükümet, ohal çerçevesinde paralel yapıyla mücadele kapsamında, kanun hükmünde kararname yetkisini kullanabilecektir."
herkonudafikrimvar
ohal uygulamasında teslim ol emrine itaat edilmemesi veya silahla mukabeleye yeltenilmesi veya güvenlik kuvvetlerinin meşru müdafaa durumuna düşmeleri halinde görevli güvenlik kuvvetleri mensupları doğruca ve duraksamadan hedefe ateş edebilecekler. güvenlik güçleri hakkında bu nedenle açılan soruşturma işlemleri de tutuksuz yapılacak.
independence
sokaga cikma yasaginin ongorulmedigi aciklandi.

e cok salakca olurdu zaten. 2016 senesinde ankara'da istanbul'da 12 den sonra bara giden adama asker diyecek ki "evine don bu saatten sonra disari cikamazsin".

kabul ettiremezsin bunu insanlara.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol