land of plenty

independence
yonetmen:
wim wenders

oyuncular:
michelle williams, john diehl, shaun toub...

tur: 11 kisa film

sure: 123 dk.

yapim yili: 2004


ozgurlukler ulkesi amerika... wim wenders imzali bolluk ulkesi / land of plenty cagdas amerika uzerine son derece kara mizahî ogeler tasiyan ve igneleyici bir deneme.

lana son on yilini afrika ve avrupa’da gecirdikten sonra ulkesine geri donup universiteye gitmek ister. ama kisa bir sure icinde kendini “acligin baskenti” adli amerikan evsizler derneginin buyuk sehir merkezi misyonu’nda calisirken bulur. o hâlâ hayattaki yerini belirlemeye calisan bir idealisttir. sahip oldugu hiristiyan inancinin mevcut yonetimin anlayisiyla buyuk bir karsitlik icinde oldugunu fark eder.

lana’nin anne tarafindan tek akrabasi olan paul, kendini ulkenin guvenlik muhafizi olarak goren bir vietnam gazisidir. emekli bir yesil bereli olan paul, suregiden “terore karsi savas”ta uzerine duseni yapmayi ve ozgurlukler ulkesi’ni korumayi saplanti hâline getirmistir. henuz 18 yasindayken long thanh’daki catismada vurulmus olan paul, 30 yili askin bir sure once agent pink adli bir kimyasala maruz kaldigi icin diyoksin zehirlenmesinin neden oldugu psikolojik rahatsizliklardan gitgide daha fazla etkilenmektedir. 11 eylul olaylari, savas travmasini yeniden tetiklemis ve gecmisindeki hayaletler hortlamistir. ne var ki, duydugu bu korku paul’un kendisine itiraf edebilecegi en son seydir.

bu iki insan ortadogu’dan abd’ye goc ettigi anlasilan evsiz bir adamin rastgele kursunlarin isabet etmesiyle vurulusuna tanik olduklarinda, cok farkli nedenlerle de olsa, olayi beraberce arastirmaya karar verirler. gercegin pesindeyken, dunyaya iliskin farkli gorusleri birbiriyle kokten catisir.


http://www.e-kolay.net/sinema/film.asp?filmid=1306

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol