ladder 49

independence
yonetmen:
jay russell

oyuncular:
joaquin phoenix , john travolta , jacinda barrett...

tur: aksiyon-drama-gerilim

sure: 115 dk.

yapim yili: 2004


meslegiyle ailesi arasinda gidip gelen bir adam ve bir itfaiye ekibinin oykusu...

baltimore’un onde gelen sirketlerinden birinde cikan bir yangin, jack morrison adindaki bir itfaiyecinin hayatinda bir donum noktasi olur. hayatinin en buyuk aski olacak kadinla ilk karsilasmasi, onu evinden uzak tutan urkutucu vardiyalar, esinin hamile kalmasiyla icine girdigi karmasik duygular ve mesleginin en buyuk odulu olan can kurtarma calismalari arasinda gidip gelen jack, bir kahramanlik oykusunun bas oyuncusu olacaktir.

jack morrison (joaquin phoenix), yangin cikan bir fabrika deposunda alevler arasinda mahsur kalmis bir insani kurtarmaya calisirken kendisi de ayni duruma duser. artik cevresinde sadece cehennem atesi gibi hirlayan alevler, zifiri karanlik dumanlar ve sagdan soldan dokulen enkaz ve moloz parcalarindan baska bir sey yoktur.

jack yikintilar arasinda hayatta kalma mucadelesi verirken disarida onu kurtarma cabasi devam etmektedir. itfaiye sefi mike kennedy’nin (john travolta) tek amaci, cok sevdigi arkadasini-meslekdasini canli olarak kurtarabilmektir. iki erkek son care olarak gordukleri buyuk kumara hazirlanirken jack kendisini bu noktaya getiren tum hayatini adeta saniye saniye gozunun onunden gecirmektedir.

jack morrison’un anilari, baltimore itfaiye departmanina ilk katildigi ve orada mike kennedy ile tanistigi gunu hatirlamasiyla baslar. itfaiye binasinda hepsi birbirinden gozupek itfaiyeci arkadaslariyla tanistigi gunu dusunerek gecmise yolculuk yapar. hayat kurtarma tutkusunu kendi benliginin derinliklerinde ilk kesfettigi gunleri dusunur.

http://www.e-kolay.net/sinema/film.asp?filmid=1281

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol