türk hava kurumu

seha
kurulus doneminde adi turk tayyare cemiyeti olan
kurum.son yillarda ozellikle kurban derisi toplama gorevi ile gundeme gelmesine ragmen bu kurulusun sivil havaciliga da buyuk katkilari vardir.
spooky
her kurban bayraminda kurban derileri icin muftuluk ve kuran kurslari ile kiyasiya bi rekabete giren 1925 yilinda kurulmus havacilik kurumumuz.
exfreak
"balik dünyayi islak sanirmis" sozunden yola cikarak, kicini kaldirip bir kere bile futbol maclari disinda bir aktivitede faaliyet gosteremeyen bunyelerin, elestirmek ichin sectigi ve kurban derisi topladigini sandigi guzide kurum.
armour
thk, türkiye’nin havacılık federasyonu yetkisini taşır. 5 ağustos 1925 tarihinden itibaren kamu yararına çalışan dernek statüsündedir. merkezi ankara’dadır. cumhurbaşkanı ve bakanlar kurulu thk’nın manevi koruyucularıdır. cumhurbaşkanı, başbakan, kuvvet komutanları, ankara valisi doğal üyeleri arasında bulunmaktadır.

kurum, üye aidatları; kurban derisi, fitre, zekat toplama faaliyetleri; pul satışı; kurum işletmelerinin etkinlikleri, gibi kaynaklardan gelir elde eder.

türk hava kurumu, uçan türk adlı kurum dergisini yayınlamaktadır.

igor
havacilik tutkunu bircok bunye icin acmis oldugu kurslari basariyla devam ettiren kurulustur. ancak kurs ucreti ornegin microlight pilot kursu icin 5925 ytl gibi bir ucret talep etmektedir.
igor
amator model ucak kurslari duzenleyen kurumun, ilgili basvuru formunu doldururken 18 yasini tamamlamis olanlarin imzalayacaklari taahhutname de yazanlar su sekildedir;

türk hava kurumu tarafından açılacak olan model uçak kursuna katılmak istiyorum. psikolojik sorunlarımın, bulaşıcı bir hastalığımın, sara vb. gibi hastalıklarımın bulunmadığını, okul yönetiminin koymuş olduğu kurallara aykırı davranışlarım nedeniyle uğrayacağım fiziki zararlardan dolayı türk hava kurumun dan her ne nam adı altında olursa olsun bir talepte bulunmayacağımı kabul ve taahhüt ederim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol