akp iktidarının terör politikası

independence
sonda soylenmesi gerekeni basta soyleyeyim, sonra devam edeyim.

yoktur.

gelelim detaya;

hatirlayin, çözüm süreci zirvasiyla basladi pek cok sey. kürtlere tüm haklarını teslim etmek bahanesi ile teroristle masaya oturulacak, konusulacak, anlasilacak, terorist ulkeyi terk edecek, her sey gulik gulistanlik olacak. ardindan nevruz'da apo'nun "sinir disina cikin, eylemleri sonlandirin" cagrisi geldi. kandil'den de pesi sira aciklamalar geldi "abi verdigimiz rahatsizliktan oturu ozur dileriz, ciktik biz optm tsk bye" icerikli. o zamanlar da demistim simdi de diyorum, yarin da derim kismetse. 30 senedir hicbir kosulda teroru birakmayan pkk ne oldu da bir anda hicbir talepte bulunmaksizin sinirdisina cikmayi kabul etti? oslo'da surada burada yapilan gorusmelerde pkk'ya ne vaad edildi?

bunun hala bir cevabi yok. kaldi ki zaten pkk'nin sinir disina cikma niyeti de yoktu, cikmadi da.

bu bahar havasi kamuflajindaki surecte terorist bildigin devlet korumasinda dogu ve guneydogu'da cok daha fazla guclendi, asker polis gozetiminde mayinlar dosedi, yeni bir teror zirvesine kadar guclenebilmek ve daha etkili olabilmek adina her ne gerekiyorsa onu yapti, turkiye cumhuriyeti yoneticilerini ayakta uyuttu, kendi semirdi kuvvetlendi. ardindan gelsin canli bomba eylemleri, gitsin bombali arac saldirilari. ulke hicbir zaman gorulmedik bir kan gölüne dondu.

sadece pkk mi? hasa, akp iktidarini o kadar kucultmeyin gozunuzde. yepyeni nurtopu gibi bir teror orgutumuz daha peydahlandi;

ışid.

suriye'de bulunan sozde ilimli muhaliflere silah yardimlari yapilirken(benim tahminim) ışid'e de silah yardimi yapildi. cunku ışid suriye rejimine karsi savasiyordu ve erdogan'in esad'a gicigi vardi. dusmanimin dusmani benim dostumdur fikrinden hareketle ışid dolayli da olsa beslendi, kuvvetlendrildi. tipki zamaninda pkk'nin da devlet eli ile kurulmus olmasi gibi ışid de devlet eli ile semirildi. yine tipki pkk'da oldugu gibi beslenen teror yine bize dondu bizi vurdu. cunku akp iktidari tarihten ders almaktan aciz bir iktidardi. ışid'i kendi elimizle bize dusman ettik, onlar da dusmanimiz olmanin gerektirdigi her seyi yaptilar. her gun kilis'e roket mermileri yagdirdilar, ankara'da diyarbakir'da istanbul'da canli bomba eylemleri gerceklestirdiler, yuzlerce can aldilar. biz ise bir rus ucagini dusurme sevdasina girdigimiz icin gotumuz yiyip de suriye hava sahasi icerisinde bir hava operasyonu yapamadik, kilis'in karsi cephesini yerle bir edemedik got korkusundan, ancak obüslere dayandik. zira suriye'de rus ussu vardi ve biz bok varmis gibi rus ucagi dusurmustuk. suriye havasahasinda baska ulkelerin ucaklari fink atarken biz bu ucaklari ancak radarlardan izledik, gotumuz yiyip de suriye hava sahasina giremedik. rus ucagi dusurecek gotun varsa rus ussunun bulundugu hava sahasina girmeye de gotun olacak, gotun yoksa o ucagi da dusurmeyeceksin. neyse, su andaki mevzu bu degil.

bu yaziyi cok daha dallandirip budaklandirabilirdim aslinda ama sen zaten net bir sekilde biliyorsun yakin gecmisi sevgili okur. olan biteni akli olan herkes goruyor, kendi kafasinda irdeliyor. nusaybin'de hakkari'de şırnak'ta diyarbakir'da ve benzeri pek cok il ve ilcede son aylarda duzenlenen operasyonlarda onlarca belki de yuzlerce sehit verdik. "tek bir terorist kalmayana kadar operasyonlar devam edecek" dedi ekose ceketli kisiler, ama kimse bu teroristler buralarda nasil bu kadar etkili sekilde yuvalandi, bunun aciklamasini yapmadi. "terore karsi etkili operasyonlar yapiliyor, yapilacak" dendi ama kimse demedi ki bu teror nasil bu seviyeye geldi. 12 / 13 sene once sifira yakin bir teror ile teslim aldiginiz ulke nasil oldu da her gun canlar alir bir hale geldi?

velhasili sevgili okur, ilk cumlemde de belirttigim uzere akp iktidarinin bir terör politikasi yok. ancak gunu kurtarma derdindeler. f16 lar gitsin kandil'i bombalasin, obusler gitsin suriye sinirindaki ışid hedeflerini top atesine tutsun ama olan sivil ve masum vatandaslara, yahut askerimize, yahut polisimize olsun.

tum bunlara sebep olanlar kendilerine rahat bir ölümün olmadigini, yaradanin tum bunlarin cezasini illaki verecegini bilmiyorlar mi acaba?

belki de biliyorlar ama paralari falan sifirlama derdindeyken akillarina dusmuyor zaar.
anarsik
eğer bir suçluyu devlet yakalayamıyorsa suçlu devlettir. aynı hipotezi çoğaltabiliriz.


aynı zamanda pkk eskidende silahlıydı. bunu insanlar anlamıyor yada anlamak istemiyor. ne olduda pkk silaha sarıldı? ne istedilerde devlet vazgeçti birden? tahminlerim biraz farazi gelecek ama bir ihtimalde olsa olabilitesi var.

öncelikle bence devlet; pkk ile anlaştı gerçekten. istedikleri şeyler vardı herşeye tamam dediler hatta özerkliği bile. fakat ilerleyen zamanlarda suriyeyi ve ıraktaki kötü giden durumdan dolayı devletin veya örgütün planları değişti. rte başkanlığı en başından istiyordu fakat hdp buna karşı çıkınca hdp rte pkk arasında bir anlaşmazlık yaşandı. bundan dolayı selo basqan gaza gelip seni başkan yaptırmam diyince ipler koptu. rte gaza getirip 2 polisi öldürtünce gaza gelen örgütte buna mukabil senmisin benmiyim gazına geldi. sonuç ortada. ne ameriga ne israil dostlar. bir kaç şerefsizin oyununa geliyoruz. yoldaşlar ülküdaşlar gelin bir olalım yıkalım bu diktatoryayı demek geldi içimden:)

sonuç öyle vahim ki köyler boşaltıldı, suriyedende buradan da. yeni bir yapılanma var gibi. bence orayı birilerine verecekler ama kime ??

2023 deki kalkacak ipoteğin bile ağrıları olabilir.yani türkiyenin musulu almak için alan açması ve savaş çıkarması muhtemel bir durum. adam 1000 lerce korumayla geziyor. ölme korkusu yok zaten. güçlü bir deli olmak yeter bukadar şeyi yapmaya.

edit: ekleme.

Zamanın ötesine edit. Olay fetoymuş.fetonun elemanları iç savaşı hızlandırmak için 2 polisi öldürtmüş olabilir diyorlar. Yani deliller oraya gidiyor. Hadi hayırlısı

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol