14 mayıs 2016 ülkede matem sarayda düğün

nevermore
biz şehitler dolayisiyla milli bayramlarimizi kutlamiyoruz, onlar düğün dernek peşinde. umuyorum görecek kadar uzun yaşarım. .
videotape
şöyle düşünmüştür yüce devletlüüü.
"zaten her gün insanlar ölüyor, her gün şehit, her gün bomba ohooo bunu beklersek bizim kız bir türlü evlenemez. "
gunesiminyerininezamanampulaldi
saygıdeğer eski türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanı ahmet necdet sezer'in oğlunun düğünü ile alakalı bir haber arşivlerden:
haberi yapan basın organı: o zaman gazteciliği icra eden sabah
link: http://arsiv.sabah.com.tr/2004/09/12/siy102.html

kısaca düğün yeri: çankaya köşkü büyük davet salonu.
ortam: bir kokteyl havasında olduğu, yiyecek ve içecek ikramında abartıdan kaçınıldığı öğrenildi. gençlerin nikah şahitliğini beklenenlerin aksine ünlü kişiler değil arkadaşları olduklarını belirtilen iki genç yaptı. nikah töreninde cumhurbaşkanı ahmet necdet sezer'in koyu renk bir takım elbise giydiği ve papyon taktığı gözlendi.

can alıcı nokta: cumhurbaşkanı sezer'in, oğlunu köşk'te evlendirmesi "kamusal alanda düğün" tartışmasına yol açmış, islami motifleri ağır basan bazı basın organlarında ise kandil akşamı düğün yapılması eleştirilmişti.

ayrıca düğün töreninde yapılacak tüm harcamaları sayın ahmet necdet sezer kendi cebinden karşılamıştır.

bu lınkte isi o günkü düğün ile bugünkü arasındaki bariz farklar belrtilmiş:
http://www.yeniyon.tv/iki-dugun-5-fark/

öne çıkan farklar
1) 2004 yılında çankaya köşkü'nde yapılan düğününde, köşk'ün şoförleri izinli sayıldı. şoförler eşleriyle birlikte davetliydi, konuklar arasında yerlerini aldı. bugünkü düğün içinse emniyet personelinin izinleri iptal edildi. personelin mesai masrafları devlet bütçesinden karşılanacak ve kaba bir hesapla 5 bin kişilik (belediye ve emniyet personeli dahil) maliyetin 200 bin tl'lik mesai ödenecek.

2) 2004'te düğün yemeği köşk'ün aşçılarına yerine catering firmasına yaptırıldı. maliyeti ise aile kendi bütçesinden karşıladı. konukların içtikleri su bile sezerlerin cebinden çıktı. bugün ise istanbul büyükşehir belediyesi daha ön hazırlıklar esnasında mobil büfeler kurup resmi plakalı araçlarla yemek dağıtımına başladı. 6 bin kişinin davetli olduğu düğünde kişi başı yemek maliyeti (organizasyon firmalarından alınan ortalama maliyet hesabına göre) 50 tl olacak. bu da 300 bin tl'ye denk geliyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol