başkanlık kan dökülmeden gerçekleşmez

antiformalistrayok
cumhuriyet halk partisi genel başkanı kemal kılıçdaroğlu tarafından türkiye odalar ve borsalar birliği 72. genel kurulunda kullandığı cümledir.

türkiye halkının birbirine karşı ne denli kutuplaştığını net bir biçimde göstermektedir.
lazaroni
kemal kılıçdaroğlu, tobb'da yaptığı konuşmada başkanlık sistemi için "böyle bir sistemi bu ülkede kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" dedi.

konuşmasında pkk'nın kullandığı tehditvari ağzı kullanan kılıçdaroğlu , "neymiş başkanlık sistemini getireceğiz. nasıl bir başkanlık sistemi. bir kişi konuşacak türkiye susacak. böyle bir başkanlık sistemini bu ülkede kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz. açık ve net." dedi.
lazaroni
partili cumhurbaskanligi sistemine gecelim denilince, 1923 ve 1938 yillari arasinda m.k.ataturk 15 yil, 1938-1950 yillari arasinda ismet inonu 12 yil chp genel baskani olarak turkiye cumhurbaskanligi yapmistir, bunu bilmeden konusmamak lazim. tehdit etmemek lazim.
independence
ana muhalefet parisi lideri tarafindan telaffuz edilmesi son derece riskli ancak dogru bir cumle. baskanlik sistemi hali hazirda yururlukte bulunan gizli dikta resjiminin alenilesmis ve resmilesmis halinden baska bir sey olmayacaktir. hal bu olunca da demokrasi sevdalisi insanlar bu degisimi kolay kolay kabul etmezler.
cevadanselmo
ya arkadaş ne bok olsa sonu şiddete bağlanırmı bir ülkede.
tamam bu topraklarda doğduk, seviyoruz. imkanımız olsa da terk etmek istemeyiz ama insanın aklına keşke daha sakin bir yerde dünyaya gelseydim fikri de gelmiyor değil.
tanım: iç karartan yeni bir cümle
fjhyf
bugün de bu çıktı piyasaya. ülkede konuşulan konulara bak! avrupa'ya giderken vize işlemleri sırasında çok asabım bozuluyordu. hata ediyormuşum... böyle bir medeniyetsizliğin, cahilliğin, çiğliğin yuvasından gelen insana biz de olsak filtre uygulardık. içi dışı bayağılık ve hınç dolu bir halka dönüştük. her gün yeni bir ölüm ve acı açlığı siniyor hayatımıza. rezilin rezili aptalca fikirler için birilerini öldürmeye niyetli insanlarla doldu bu ülke.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol