kafeler tarafından enayi konumuna düşmek

selimpusat
evet biraz argo başlık oldu ama durum bu ne yazık ki.
prim vermeyin şunlara değerli sözlük sakinleri.
bakın parasının hakkı'nı sonuna kadar veren yerler var onlara bir lafım yok.
bazı yerler var orası gibi pasta yapan yok,oranın baklavası umuhteşem,oranın portakal suyu gibisi yok. gibi bunlara eyvallah ama diğerlerine de vicdan diyorum be kardeşim.
geçenlerde gittim mecburiyetten girmek zorunda kaldım. bir teneke kola içtim. kasaya gittim 5.25 dedi. dedim senin ben amk. ulan 5.25 ne 25 kuruşu götüne sok it herif. normal bildiğimiz sıradan kafe. manzara yok sakinlik yok hiçbir şey yok ama kazık var. markette çalıştığım için az çok bu tür malların geliş fiyatını biliyorum. bu kadar kazıklanmaz ki millet. insan ilişkilerinde yaptığınız bir şey herkese hakkettiği kadar değeri bu kafelere de uygulamak lazım. sırf ben burda oturabiliyorum demek için enayi olmaya gerek yok. saygılar sevgiler.
son olarak ezel-lokanta sahnesi izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.
herkonudafikrimvar
kafe'nin konumu ve aldığınız hizmet karşılığında değişebilir. deniz manzaralı bir kafe kola'yı 15 tl den satar ama kimse itiraz etmeyebilir. zaten kafe'nin sunduğu hizmete göre fiyatları fahişse piyasa dengeye gelecektir, ya cafe kapatmak zorunda kalacak ya da fiyatlarını düşürmek zorunda kalacaktır.
örneğin ben bazen bir kafe'de 8 tl ye latte içiyorum ama kafe'nin wireless internetinden elektriğinden wc'sinden 4 saat boyunca yararlanıyorum. benim için güzel bir anlaşma oluyor.
goaskalice
bir kupa kahveye 35 tl desen örnek, bozuntuya vermeyip ödeyen ama sosyal ağlarda duyar kasan görgüsüz insanlara dönüştük. işlek cadde ve sokaklarımızı böylelikle kurban verdik.. ama bunun çözümünün şahsi çabalarla olacağını sanmıyorum ben.
hmmmmmtmmcnm
(bkz: midpoint). ürün odaklı değil mekan odaklı bir yer. oturduğunuz cafe şaşalı ışıl ışıl, barzo garsonlarin hizmeti vasat, ürünler korkunç pahalı. al sana enayilik denmemesi için en güzeli gitmemek. ama yine de gidenler mutlaka olacaktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol