yahudilerin lanetlenmesi

lazaroni
nisa suresi:

51. kendilerine kitap'tan bir nasip verilmiş olanları görmüyor musun? onlar "cibt"e ve "tâğut"a inanıyorlar. inkar edenler için de, "bunlar, iman edenlerden daha doğru yoldadır" diyorlar.
52. onlar, allah'ın lanet ettiği kimselerdir. allah kime lanet ederse, artık ona asla bir yardımcı bulamazsın.


maide suresi:
60. de ki: allah katında bundan daha kötü bir cezanın bulunduğunu size haber vereyim mi?

onlar allah'ın lânetlediği, gazap ettiği, içlerinden maymunlar ve domuzlar yaptığı kimselerle tağuta tapanlardır.
işte onlar mevki bakımından daha kötü olanlar ve doğru yoldan daha çok sapmış bulunanlardır.”

78. israiloğullarından inkar edenler, davud ve meryemoğlu isa diliyle lanetlendi. bu, onların isyan etmeleri ve hadlerini aşıyor olmalarından ötürüydü.

79. işledikleri herhangi bir kötülükten birbirlerini vazgeçirmeye çalışmazlardı. yapmakta oldukları ne kötüydü!

bakara suresi:
65. içinizden cumartesi günü azgınlık edip haddi aşanları elbette biliyorsunuz. biz onlara 'aşagilik maymunlar olunuz!' demiştik.
lazaroni
uyduruk kitaplardan istediginiz kadar ornek verin yazari insan oldugu icin atis serbest. cennete sadece yahudilerin girecek olmasi, allah in elinin sıkı olmasi felan atin tutun.


isra suresi 104 de yahudilere bir odul olarak toprak verildiginden degil, israilogullarinin bir araya gelip toprak sahibi olmalarinda kiyamet alametlerinden bahsedildigi seklinde anlamak lazim.
ha oyle anlamadinda, ödul olarak anladin, gelecekten haber verilmis olmasi neyi degistirir.

allah sevmiyor yahudileri ve onlari dost edinmeyin diyor.
kuran yahidilerin acaiyiplikleri ile doludur. hristiyanlar dan icin se onlar yahudiler gibi degildir der.
yeryuzunde fitne cikaranlara bakin hepsi yahudidir.
herkonudafikrimvar
modern insan mantigina ters degil mi tüm yahudilerden nefret etmek. hukumetleri cocuk olduruyor diye neden milyonlarca masum insandan sirf yahudi diye nefret edelim ve lanetleyelim. sanki bana biraz o zamanki ticari anlasmazliklar nedeniyle 'tüm ticaret benim kabileme kalsin' diye yazilmis şeyler gibi geldi
lazaroni
bu hristiyanlar ve yahudiler bir acayip insanlar.

hristiyanların kitabı incilde ;

1. hz. isa dedi; “eğer beni seviyorsanız, emirlerimi tutun. ben de rab'den dileyeceğim ve o size başka bir faraklit verecektir; ta ki, daima sizinle beraber olsun.” (yuhanna, bâb 14, âyet: 15-16)

2. hz. isa dedi;“benim adımla rabbin göndereceği faraklit size her şeyi öğretecek ve size söylediğim her şeyi hatırınıza getirecektir.” (yuhanna, bâb 14, âyet: 26)

3. hz. isa dedi; “faraklit geldiği zaman iman edesiniz diye, gelmeden önce size şimdi söyledim.”(yuhanna, bâb 14, âyet: 29)

4. hz. isa dedi; “rab'den size göndereceğim faraklit geldiği zaman, o benim hakkımda tanıklık edecektir...”(yuhanna, bâb 15, âyet: 26)

5. hz. isa dedi; “ama size gerçeği söylüyorum, benim gitmem sizin için yararlıdır. çünkü gitmezsem, faraklit gelmez... ama gidersem onu size gönderirim.” (yuhanna, bâb 16, âyet: 7)

6. hz. isa dedi; “...ama faraklit gelince sizi tüm gerçeğe yöneltecektir. çünkü kendiliğinden konuşmayacaktır. ne işitirse onu söyleyecek ve gelecek şeyleri size bildirecektir.” (yuhanna, bâb 16, âyet: 13)

7. hz. isa dedi; “...o faraklit beni yüceltecek, çünkü benimkinden alacak ve size bildirecek.” (yuhanna, bâb 16, âyet: 14)

incil'in yukarıdaki ifadelerinde hz. isa (as) tarafından gelmesi müjdelenen ve “faraklit” olarak geçen kelimenin aslı; süryanice'de “münhamenna“ yunanca'da “piriklitos”tur. bu kelimenin birebir arapça karşılığı ise “ahmed”dir.


siz kendi kitabınızın sözlerini inkar ediyorsunuz o zaman, bu ahmaklık değildir de nedir.
biz size gönderilen peygamberi inkar ettik mi, incil'in aslını inkar ettik mi?
tüm dünya halkları için gönderilen bir peygambere neden uymazsınız, ahmakmısınız?
herkonudafikrimvar
bana buda'nin (siddhartha gautama) kitabi daha mantikli geliyor. en azindan adam kendi yazdigini kabul ediyor, topu başkasina atmiyor, hem de kin yok nefret yok, lanetlemek yok. herkesi sevin diyor. yahudileri bile lanetlemiyor.
nevermore
kuran'i kerimden yahudilerin lanetlendigini anlayan kişilerin, kabalistlerin, hz. muhammed 'in veda "hutbesinde sadece kuran'i kerim'i ciddiye alin", kismini degistirip "benim hadislerimi de" diye ekleyip binlerce urettikleri hadislere inanmaları, dillerinden düşürmemeleri de garip geliyor bana. anadilimiz olan türkçede bir cümleyi, mesela şiirde bir mısrayı, %100 anlayamazken, analiz edemezken, bilmemne hocanın arapça tefsirine dogmatik şekilde biat etmek çarpıcı. en somut hali şuan ki müslüman ülkeler. olaya at gözlükleri ile, sorgulamadan müslümanım diye bakıp kur'an okumak yerine (arapça ve anlamadan) yahut meal/tefsir (ki yapan da beşeri nihayetinde, onun paradigması etkili meal/tefsir oluyor ) , bilimsel ve felsefi olarak yaklaşmak daha akılcı/mantıklı geliyor. ben islam felsefesini ciddiye alıyorum ve oku'yorum. aklım bilhassa bu hususta "kopyala-yapıştır " ı kabul edemiyor.
ruknettin
65. içinizden cumartesi günü azgınlık edip haddi aşanları elbette biliyorsunuz. biz onlara 'aşagilik maymunlar olunuz!' demiştik.
lan oğlum ne adamsınız neden cumartesi azanlar diğer gün azanlar normal mi o zaman, aşağılık maymun ne oğlum biri bana bunu açıklasın
herkonudafikrimvar
ben de cumartesi azanlardanim. butun hafta calisinca rahatlamak icin cumartesi azmam gerekiyor. ot, kumar, alkol, kari kız.. acaba bende mi yahudiyim, yoksa lanetlendim mi

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol