yahudilerin lanetlenmesi

lazaroni
bu hristiyanlar ve yahudiler bir acayip insanlar.

hristiyanların kitabı incilde ;

1. hz. isa dedi; “eğer beni seviyorsanız, emirlerimi tutun. ben de rab'den dileyeceğim ve o size başka bir faraklit verecektir; ta ki, daima sizinle beraber olsun.” (yuhanna, bâb 14, âyet: 15-16)

2. hz. isa dedi;“benim adımla rabbin göndereceği faraklit size her şeyi öğretecek ve size söylediğim her şeyi hatırınıza getirecektir.” (yuhanna, bâb 14, âyet: 26)

3. hz. isa dedi; “faraklit geldiği zaman iman edesiniz diye, gelmeden önce size şimdi söyledim.”(yuhanna, bâb 14, âyet: 29)

4. hz. isa dedi; “rab'den size göndereceğim faraklit geldiği zaman, o benim hakkımda tanıklık edecektir...”(yuhanna, bâb 15, âyet: 26)

5. hz. isa dedi; “ama size gerçeği söylüyorum, benim gitmem sizin için yararlıdır. çünkü gitmezsem, faraklit gelmez... ama gidersem onu size gönderirim.” (yuhanna, bâb 16, âyet: 7)

6. hz. isa dedi; “...ama faraklit gelince sizi tüm gerçeğe yöneltecektir. çünkü kendiliğinden konuşmayacaktır. ne işitirse onu söyleyecek ve gelecek şeyleri size bildirecektir.” (yuhanna, bâb 16, âyet: 13)

7. hz. isa dedi; “...o faraklit beni yüceltecek, çünkü benimkinden alacak ve size bildirecek.” (yuhanna, bâb 16, âyet: 14)

incil'in yukarıdaki ifadelerinde hz. isa (as) tarafından gelmesi müjdelenen ve “faraklit” olarak geçen kelimenin aslı; süryanice'de “münhamenna“ yunanca'da “piriklitos”tur. bu kelimenin birebir arapça karşılığı ise “ahmed”dir.


siz kendi kitabınızın sözlerini inkar ediyorsunuz o zaman, bu ahmaklık değildir de nedir.
biz size gönderilen peygamberi inkar ettik mi, incil'in aslını inkar ettik mi?
tüm dünya halkları için gönderilen bir peygambere neden uymazsınız, ahmakmısınız?
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol