suriyelilerin suriyelileri istememesi

125bpm
almanya'da 500 suriyeliyle yapılan araştırma sonucu ortaya çıkan gerçektir.

mültecilerin 3'te 1'i (yazıyla; üçte biri) daha fazla suriyeli alınırsa standartları düşeceği için artık mülteci istemediklerini söylemişler.

aynı şey sanırım türkiye'ye için de geçerli.

hatta yazın okuduğum bir haberde suriyeli suriyeli'yi bıçaklayıp cüzdanını çalıyor ve bıçaklanan suriyeli de suriyelilerden şikayet ediyordu.

ulan suriyeliler bile standartları düşecek diye suriyelileri istemezken biz neden habire bunları ülkemize alıp duruyoruz? her yer suriyeli oldu lan.

bir de üstüne adamların her türlü hizmetlerini karşılıyoruz. eczaneden viagra'yı bile ücretsiz alıyorlar. buna rağmen kesin olmayan bilgilere göre her 2 suriyeli kadından 1'i hamile. bunların çocukları da türk vatandaşı olacak. sonra gör cümbüşü.

yıllardır "kentsel dönüşüm" diye beynimizi bafilediler meğer kentleri suriye'ye dönüştüreceklermiş. biz çok yanlış anlamışız.
ruhadam
ırkçılık yaptığımdan değil ama bi fıkra vardı onu aklıma getirdi. iki tane başka ırktan insan oturuyormuş bir yerde. sonra birisi gelip demiş ki şu dağa çıkarsanız türk olursunuz. bunlar tabi hemen koştura koştura başlamışlar dağa çıkmaya. koş anam koş dağın büyük bir bölümünü çıkmışlar. tam zirveye çıkacaklar ki birisinin ayağı takılmış. bir tanesi yukarda zirvede kalmış diğeri biraz aşağıda. aşağıda kalan demiş elini uzat da çıkayım bende. zirvedekinden ise şu sözler duyulmuş öptür git burdan öptüğümün başka ırkı demiş.
mustaitbiradam
" bunların çocukları da türk vatandaşı olacak." oğlum bu ifade beni çok üzdü lan. kardeş yapmayın ya, tamam adamların memleketlerinde olaylar geçince geri gönderin, türk vatandaşı yapmayın. neyse yardım yapın, sonra ülkelerine, topraklarına geri gönderin. kardeş, kendi vatandaşına, milletine büyük ayıp yapıyorsun haberin olsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol