vakıfbank reklamı

ruhadam
gerçekten güzel bir reklam olmuş. reklamın içindeki mesajları,güzelliklerimizi görünce bir değişik oldum. arkada neşet usta ayrı bir tat veriyor tabi.
tekrar geldim: linki unuttum sözlük.
mnd802
bız boyle ınsanlar hıc olmadık. yok saksıda sarı cıcek varsa esnaf bagırmazmıs yok komsusu acken tok yatmasmıs evı yoksa ev yaparmıs.. daha olmeden mıras kavgası yapan ınsanlarız biz. kendınıze gelın bız turkuz. ustunde yakalanmasın dıye annesının gobegınden kokoın ceken adam tanıyorum ben.
independence
reklam guzel ama bize iki beden bol. eskiden boyleymis usul erkan tamam, hatta gunumuzde de belki koylerde halen yasatilir bu gelenekler buna da tamam.

ama;

be reklam yazari arkadasim, sen nerde yasiyorsun? yolun hic mi istanbul'a, ankara'ya izmir'e ya da diger buyuk sehirlere dusmez? en basitinden istanbul'da gece yarisi bir kiz sokaga cikti diyelim, sabaha evine donebilirse o eve komsular tavuk horoz falan getirir kurban edilsinler diye. istanbul'da komsularin eve hediye getirmesinin sebebi baskadir. eger bir evin erkegi agir iste calisiyorsa ve emekliligine az kala hala ölmediyse bir is kazasinda yahut sakat kalmadiysa, komsular eve gelirken cocularini da getirirler evin erkeginden hayat hikayesini dinlesinler de onlar da ölmesinler diye. eger ankara'da istanbul'da yasiyorsan ve hala bir bomba cevrende patlamadiysa komsular eve gelirken balon getirip evde patlatirlar, herhangi bir patlamanin eksikligini yasama da bir yerlerin sismesin diye.

misal bizim karsiya yasli bir cift ev yapti, annemler agac fidani goturduler tipki reklamdaki gibi, ben gittim "uste bir katta ben ciksam ne kadar istersin benden?" dedim.

cunku neden?

istanbul dogma buyumeyim. bize ters oyle komsu kisa hazir degilse haydi hep birlikte bir seyler yapalim ona zihniyeti. bizde komsu kisa hazir degilse ona faizle para verilir. istanbul burasi. bozar bizi o tur seyler.

kara zihniyetimden ben de tiksindim su anda.
bigcoder
reklamdaki insanlarin giyimine bakarsaniz 100-150 yil oncesini anlatiyor zaten, sizi bizi anlatmiyor yani ustunuze alinmayin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol