iş görüşmesinde rezil olmak

mustaitbiradam
aslında hızmanın falan yalan olduğu, mevzunun asıl dikkat çeken noktasının "diğer odadan yaşlı bir amca çıktı, ben bırakırım dedi." olduğu iş görüşmesi olayı.

abi, amca hazır kıta bekliyormuş, iyi mi?

-otel mi? ben bırakırım.

herkes hızma ile ilgili şaka yapmış, adet üzere:
(bkz: hızmabirader)

iyi günler.

düzeltme: sir arthur conan doyle konuştu. aleykümselam. hızmacılara, doggycilere veriştirebilseydin keşke. akıllara fitne fesat geldiyse bu sizin muhayyile acziyetinizdir. hızmacıların, doggycilerin komik olduğunu sandıkları entrylerinden mevzuyu uzaklaştırıp asıl "komik, güldürü" öğesinin amcanın bir anda çıkmasına bağlamak istemiştir bu holmes. haa sen hala daha doggycilere, hızmacılara eyvallah paşam diyorsan orasını bilemem.
son olarak -bunu mesaj olarak da dileyebilirdim ama herkes görsün- yine de kırıldıysan özrümü kabul eyle. hiçbir bayana en ufak fitne fesat şakası yapmaya teşebbüs etmem. kadınlar bu toplumun baş tacıdır. sen yine de hızmacıları ve doggycileri de bir düşün derim. selam ile. (bkz: entryler arası diyalog)

düzeltme-ekleme: ikinci girişi göğsümde yumuşatarak kontrol ediyorum. fazla sert girişler, yanlış ve aksi tepkimelere yol açabilir. kontra yenebilir. yazarın anlattıklarına açıklamalarına alınma gibi bir durum asla olamaz. kendisini saygıyla karşılıyor, sükunete ve aklı selim olmaya davet ediyorum. haa, kadın kadındır temalı görüşüne bir şey diyemem, yani her şey zahir zaten. son olarak pikaçuya da olumlu bakıyorum. bir gözden geçir yine de entryleri sen. selametle. kıps.
criminalwhiterabbit
troll mü bilemem ama fazla rahat davranmışsın be ablacım..yada koyvermişsin gitmiş. sürekli iş aramak, görüşmeden görüşmeye atlamak insanda yıpratıcı olabiliyor ve yazarın anlattığı gibi sonuçlar doğurabiliyor.
matrack
iş aradığım zamanlarda arkadaşımın referansıyla güzel bir firmaya iş görüşmesine gitmiştim.o kadar zor durumdaydım ki o işi almak için bir dünya araştırma yapmıştım iyice kendimi hazırladım ve görüşmeye gittim.görüşme kendi açımdan çok iyi geçmişti.görüştüğüm i.k. sorumlusu hanım,arkadaşımın yakın arkadaşıydı.neyse görüşme bitti,i.k. sorumlusu hanım bana kartını verdi ve bir haftaya kadar olumlu ya da olumsuz dönüş yapacağını söyledi.

sonra eve geldim, birden aklıma kart geldi nedense kartı çıkardım kartı okurken üzerinde ki mail adresi gözüme ilişti.oturdum bilgisayarın başına bu hanım kıza bir mail attım.hayatımın en büyük rezilliklerimden birini yaşamak için artık yola çıkmıştım.mail'in detayına girmeyeceğim.iki gün sonra referans olan arkadaşımdan bir telefon aldım,görüşmeyi yaptığım i.k. sorumlusu kişi arkadaşıma durumu anlatmış benden mail aldığını söylemiş.lakin işin kötü tarafı şu ki mail adresi o kişinin adına olmasına rağmen o adrese gelen mail'ler şirkete de düşüyormuş yani ilgili ne kadar kişi varsa yazdıklarımı görmüşler.kafamdan aşağı kaynar sular döküldü,gerçi kötü hiç bir şey yazmadım ama biraz ağlak bir durum vardı.neyse arkadaşım neden böyle bir şey yaptığımı sordu bende çok çaresizdim bu işe çok ihtiyacım vardı işi alabilmek için böyle bir şey yapım dedim.

sonuç olarak hem işi alamadım hem de çok utandığım bir tecrübem daha oldu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol