basının paranoya toplumu yaratması

bughrabughra
(bunları bir sosyal bilimler öğrencisi olarak yazıyorum...) "çamur at izi kalsın" gibi bir durum; her erkek tacizci-tecavüzcü, sokakta gördüğü çocuğu sevmek isteyen pedofili, her sakallı ışid millitanı-gerici-dinci, gece dışarı çıkan genç bir kızsanız,kesin öldünüz artık ...bunun ekmeğini güvenlik şirketleri yiyor o ayrı bir konu,siyasi ve sosyal olarak bu durum başkalarının işine yarıyor o ayrı konu;korku toplumunu yönlendirmek çok basittir.ama, suçlu yine suçsuz insan oluyor,o açıdan bakan yok; bunun psikolojik sıkıntısını,baskısını çekenler,hassas insanlar ne yapsın ? "ben şöyle şöyle bir şey yaşamıştım tacize mi uğradım ?", "ben de mi tecavüzcüyüm ?", kendi çocuğuna bir şey yapacakmış gibi olan,artık sevemeyen anneler ve babalar ne yapsın ? ...o yüzden bakın bahar ayları geldi, "o" gazeteyi sırf mangal yakmak için kullanın
birgezegenli
basın mı bu toplumu yaratır, toplum mu bu basını yaratır? yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan çıkar? birbirine bağlı bir haldir. basın ikaz eder, görünür hale getirip kendi fonksiyonunu yerine getirerek yetkililere ikazda bulunup dördüncü güç vazifesini eda eder. doktor nasıl hastalıklarla uğraşıyorsa basın da toplumun arızalarıyla uğraşmalı ki tedbir alınabilsin. tabi burada ölçü önemli.
hmmmmmtmmcnm
onu bilmiyorum ama bilinçli olarak dönem dönem öne çıkarttıkları veya haber yapmadiklari olaylar olduğu kesin. bu aralar babasindan hamile kalan cocuklar, tecavuze ugrayan ufakliklar gundemde. bir donem ofkeli eski koca dehset sacti lar vardi. belki benimki paranoya ama boylede bir durum var kucuk sincaplar.
ismettt
bu olağanüstü hali yaratmak bir devlet için basit bir işlemdir fakat bu psikolojiden halkı çıkartmak çok uzun sürer
hayirlisiartik
insanları etkilemek çok kolaydır. hele çoğunluğu koyun olan bir halktan bahsediyorsak.
bizim ülkemizde paranoya toplumu yaratmak baştakilerin işine yarıyor. olay çıkaranların da işine yarıyor tabii. bu durumda halk aptal yerine konuyor, ne yapacağını bilemiyor. paranoyak oluyor.
dışarı yoksa'larla çıkıyor. ya bir şey olursa'yla çıkıyor. veya kolay kolay çıkamıyor bile.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol