beş altı kitap okuyup bir şey bildiğini zannetmek

akillibirdeli
" o konuyu bildiğini iddia eden insandır. bu tipler bir konu ile ilgili birkaç kitap okuyup o konuyu yalayıp yuttuklarını düşünürler. (bkz: yalayıp yutmak) en son izlediğim bir ilber ortaylı açıklamasında ilber reyiz bir konuyu tam öğrenebilmek için mukayeseli şekilde irdelemek gerektiğini vurgulamıştı. birkaç kitap bir konuya mukayesede yetmez diye düşünüyorum.
bu tip insanlar bildiğini sanır, bildiğini karşısındakine aktarmaz, sadece ben şu kadar kitap okudum bil, benimle münakaşa etme der ve gider. "

edit: "başlık 56 değil, 5-6 olacak."
mustaitbiradam
aynen, evet var böyle adamlar, dediğim -sözde- kendini bir konu hakkında yeterli derecede bilir sayma olayı.

hayır yani kardeşim, madem biliyorsun aktar karşındakine de değil mi ama? belki karşındaki yanlış biliyor ve sen söyleyince "tamam sen haklıymışsın." diyecek. ama yok, bu adam, ben şunu okudum, bunu okudum, biliyorum yani havasıyla karşısındakine bir böbürlenecek, ben biliyorum, senin bilmene gerek yok, sen benim bildiğimi bil yeter diyecek. asacaksın böyle herifleri, bak yine sinirlendim. neyse sakinim.

kardeşim bunu en çok akademisyenler yapıyor, egolular hani. tamam onları anladık ama sen daha 20 küsür yaşında adamsın. olmuyor sende yani. eğreti duruyor.

(bkz: ozan bey iyi akşamlar)
(bkz: kaç yaşındasın sen)
lan (bkz: dalyarak)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol