oy kullanma sınavı

rapunzelkibritsatar
katılıyorum. eski iş yerimde zekası yaşına göre düşük olan bir çocuk vardı. sohbet ederken, oyunu kime verdiğine sorduk, chp dedi. patronum nasıl falan ya yaparken çocuk "ampul resminin altına bastım" dedi.
burutbeton
bu fikrin temelleri sokrates tarafindan ortaya atilmistir. sokrates atina'da yasayan politikacilari ve onlarin yasamlarini elestirirdi. yasamlarini ve devleti yonetim sekillerinin yozlasmis oldugunu belirtmistir. hatta bazi vatandaslarin oy veremeyecek kadar aptal oldugunu savunmustur. o donemin istikrarsiz yonetimleri de, fikirlerini sakincali buldugu icin onu idama mahkum etmistir.
tabiki hakli oldugu kisimlar var fakat gunumuzde asil mesele sizi felakete surukleyenlere oy verip vermemek degil. burda suclu olan birey degil, onu cahil birakan devlettir. sonucunda o toplumun icindeki yoneticilerle beraber, toplum da agir bedeller oder.
(bkz: canakkale savasi)

edit:imla
ismettt
duyduğum en doğru fıkırlerden bırıdır. fakat reıs-ı cumhur'umuzun oy kıtlersı bellı ıken bu ancak hayal nıtelığı taşımaktadır
sizhepinizbentekim
kesinlikle olmalı,

bence esas anne baba olabilmek için sınav olmalı. bu olursa bütün insanlığın problemi çözülür. sonuçta iki maldan yine bir mal çıkıyor normal bi' insan çıkmıyor.
scalet
hiç bir partinin asla işine gelmeyecek bir sınav olacaktır. zira açık konuşalım her partinin böyle seçmenleri vardır. o yüzden asla yapılamayacak bir sınavdır.
adimneo
maalesef beyaz solcuların yıllardır savunduğu argümandır.

marx'ın yanlış bilinç kavramının ülkemizde neden bu denli yüksek oranda karşımıza çıktığını araştırmak, bu sorunu ülkemizin şahsına münhasır özelliklerini göz önünde bulundurarak çözmeye çalışmak yerine; "ik pirti'yi iy virinlir çik iptil" denmesi kolaya kaçmaktan başka bir şey değildir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol