yökatlas

endosphere
bu adresten girerek bugune kadar yapilmis olan ygs ve lys sinavlarindaki bolumlere gore basari siralamalarini, hangi universitenin bolumune ortalama kacar netlerle gidildigini,istediginiz bolumdeki cinsiyet dagilimini ve bolumdeki ogrencilerin geldikleri iller gibi artilariyla bizleri aydinlatmaya calisan devlet imzali bir web projesidir.

edit: soyle bir guzelligi var bu olayin mesela sen xxx universitesi'nin aaa bolumune gitmek istiyorsun. bakiyorsun aha sictik bu uni ilk 5.000'den aliyor ben ygs de 20.000'e zor girdim ne yapacagim derken gecen yil o bolume en dusuk ygs siralamasiyla girmis olan ogrencinin siralamasinin 50.000 oldugunu goruyorsun ve boylece gereksiz ya da gerekli olan umitlere kapilmani saglayabiliyor.

edit2: lys' ye girecek olan bilgiclere buradan selamlar, basarilar. salmayin beyler bayanlar.
kitap21321
seneler içerisinde onlarca kazık yediğim kurumun bugüne kadar tek beğendiğim hareketi, bakalım olmayacak ümitlere soktu beni ama bir taklaya daha gelmeyiz umarım. güzel işlevsel bir proje.
neuromancer
yök yıllardır o kadar kötü sınavlara ve işlere imza attıki siteyi açıp bakınca bunu yök'ün yapmış olması imkansız dedim ama ellerine sağlık çok emek harcanmış çok da güzel olmuş.
birgezegenli
yök atlas'ı bu kurumun hakikaten son yıllarda yaptığı en iyi işlerden biri. ancak bunun da suyunu çıkartacak bir hareketle sonra bozmasınlar. bizim ülkede bazı iyi şeyler yapılıyor sonra birileri bundan tuhaf şeyler çıkartıp tüm yapılan güzel şeyleri sakatlayabiliyor. sayın yökçüler, bu işi geliştirin. orada bırakmayın.
net sihirbazı ve başarı sıraları milletin işine yarayacak gözüküyor.
ülkede bazen güzel şeyler de oluyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol