ösym optik formu kaldırıyor

ruhadam
sınav kitapçığıyla cevap kağıdını birleştirerek tek bir kitapçıkla bitirecekler işi. her sorunun altına cevap alanı yerleştirecekler böylelikle vazgeçilmez hata kaydırma derdi bitecek gibi.
neuromancer
haberde izlediğime göre adaya üstünde alfabenin tüm harflerinin yer aldığı bir form verecekler ve adaydan tüm alfabenin harflerini küçük ve büyük yazmasını isteyecekler böylece her adayın yazı tarzının varolduğu bir veri tabanı oluşturup açık uçlu soruları böyle okuyacaklar. ancak kafama takılan iki nokta var ösym son zamanlardaki test üsulü sınavlarda bile bu kadar hatalı soru çıkartıp üstüne bunları iptal etmezken nasıl açık uçlu soru soracak ? ikincisi ise insanların yazı stili o anın şartlarına göre değişebilir eli yorulmuştur yada hızlı yazmaya çalışıyordur vb. oluşturulan sistem bunun üstesinden gelebilicek mi yoksa gene binlerce gencin geleceğiyle mi oynanacak?
adimneo
benim de kafa takılan haberdir. ösym yeri gelir bir sınavı 2 ayda açıklayabilirken; optik form ortadan kalkınca, her sorunun altında olan cevapları nasıl okuyacaklar?

sayfa çevirmek için memur alırlar artık, onun için de kpss yapmak lazım. e kpss bu tarzda olursa o cevapları kim/nasıl okuyacak. kısır döngüdeyim sözlük.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol