ensar vakfı nı koruma çabaları

scalet
bilal erdoğan ne demişti: eşimden sonra en çok ensar vakfı başkanıyla görüşüyorum demişti. baya önemli bir kurum demek ki hükümet için. artık ne aklıyorlarsa içerde.
yalnizkoala
birden fazla olayı olduğu halde hala korumaya çalışanların var olması bile şaşırtıcı demek isterdim ama diyemiyorum neden acaba ?
postmefistofeles
bu çabaların muhtemel sebebi şudur; doksanlar boyunca ensar vakfı gibi bazı vakıflar ve bunlara bağlı evler islamcı gençlerin sosyalleştiği ve ideolojik formasyon edindiği yerler olmuştur. özal döneminden itibaren bu vakıflar ve evler sağ iktidarlarca teşvik edilmiş ve hatta maddi olarak desteklenmişlerdir. 28 şubat dönemi dahil, hiç bir laik iktidar döneminde bu evlerin denetimi konusu gündeme getirilmemiştir. bakın burası önemli; benzer ev yapılanmasını aynı dönemde ve 2000'ler boyumca kullanan bir başka cemaat olan "gülen hareketi" nin "terör" örgütü ilan edilmesinin akabinde akp bu evlerin terör yuvası olduğunu ve devletin bu "inlere" girmesi gerektiğini söylemeye başlamıştır. kaderin cilvesi olarak yandaş vakıf evlerinin kamuoyu önüne çocuk istismarıyla çıkması, akp iktidarının propaganda malzemesini eritmemişse de azaltmıştır. azaltmıştır çünkü, çocuk istismarı, iki hafta önce ısparta'da cemaatçi akademisyenleri tutuklanma gerekçelerinde sos olarak kullanılmış ve operasyonların "evler"e doğru genişletilmesini meşrulaştırmak için kamuoyuna sunulmuştur. son kertede olan, akp'nin kendi yarı sahasına çekilip defansif oynamasıdır.
ismettt
ak trollerın açıklamasını söylüyorum sıze ''her kasada çürük domates vardır.'' küfür ettıreceksınız yeter be

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol