hacettepe universitesi nevruz olaylari

raymondeaprile
malesef ulkemizin iyi egitim kurumlarindan olan universitesinde, ogrencilerin yasamak zorunda olduklari zulumdur.
bu kadar sehit verdigimiz ortamda, nevruzun baris oldugunu bilmeyenler ellerinde sopalarla pkk ustune giydigi solcu maskesiyle milleti kendinden illalah ettirmistir.

Sonrasinda olaylar buyumus ve kalabalik bir grup yuruyus duzenleyerek asagidaki goruntuler gelmistir, ve sonuc olarak universite iki gun tatil edilmistir.


Beytepe kampusunde olanlar varsa, detaylari aktarsin, ben disardan milliyetci gozlugumu cikarmadan yazmak istedim.

edit : video 1 gecen seneye aitmis. olaylarin detaylarini bilenler, aydinlatmaya devam etsin :)
arth seicolegydd
bu ülkede yürüyüş yapan herkes medyada neden pkk yandaşı olarak lanse ediliyor. eğer orası üniversite ise öğrenci diyeceksin abi. hedef göstermeyeceksin. zaten bok olan ortamı hakkında nefret söylemi üretip kavgayı daha da alevlendirmek akıl karı değil.

nevruz baharın gelişi ile kutlanan bir bayramdır. bunun üzerinden medyanın nefret söylemi oluşturması çok yanlıştır. var olan ateşi körüklemektedir. üniversite faşizmin veya polisin fink atacağı bir yer değil, öğrencinin, bilimin mekanıdır.

yürüyüş yapmak insan hakıdır. polisin müdahale etmesi insan hakları ihlaline girer. tabi türkiye'de insan hakkı diye bir şey kalmadı artık.
raymondeaprile
vicdani olan videolari izler ona gore yorum yapar.

medya 'lk videodakilere pkk diyorsa sonuna kadar haklidir, ilk video'da elinde sopa, adam dovmeye kosan, pkk fasizme mezar olacak diyen ogrenci veya degil (ogrenci olduklarindan emin degilim, disardan gelmis olabilirler) pkkli demeyecekler miydi?
oyuncu
paylaşılan görüntüler 2015 yılına ait. sanki yeniymiş gibi, son 2 gündür okulda yaşanan gerginliğe dairmiş gibi bir algı yaratmaya çalışıyorlar. bu görüntülerdeki büyük bir çoğunluk okulda bayrak ve ulusalcı hassasiyetleri olan apolitik gençler. fakat en öndekilere bakarsanız bunların büyük bir kısmı okul öğrencisi olmayan, okul dışından gelen ve ülkü ocakları genel merkezi'nin görevlendirdiği provokatörler. ama belli ki burada da provokasyon yapmaya çalışanlar var. hacettepe'de çıkan olayların önemli bir kısmı okul öğrencisi olmayan, dışarıdan gelen ülkü ocakları destekli faşist güruhtur. polisin arkasına gizlenerek okuldaki devrimci demokrat öğrencilere saldırmışlardı. bu da yaşananların özeti:http://universiteliportali.org/2016/03/23/beytepedeki-fasist-provokasyon-adim-adim-nasil-oruldu/
istrian
2015 yılı itibari ile ilişiğimin kesildiği okulumda çıkmış olaylardır. o kadar büyük bir bilgi kirliliği ile karşı karşıyayız ki bir başka haberde olaya kurabiye canavarını bile dahil edecekler diye korkuyorum.

çok sayıda bu tarz olaya şahit oldum üniversite yıllarım boyunca. 5 yıl beytepe kampüsü'nde yaşadım ve hayatımın en güzel yıllarını geçirdim diyebilirim. her iki tarafın da hatalı olduğu sayısız hareket ve şiddet olayı olduğunu söyleyebilirim. fakat olayların fitili bir kez ateşlendi mi her iki taraf da amansız bir şekilde olayın içinde buluyor kendini.

en üzücü tarafı da, hacettepe, odtü, bilkent gibi okullar ankara'da kurtarılmış bölge gibidirler. çok değerli bir üniversite ve bilim imkanı sunarlar. umarım böyle ilerici okullarda ve tabii ki diğer üniversitelerimizde de bu tarz gerici olaylar yaşanmaz ve üniversitede ne yapılması gerekiyorsa onunla meşgul oluruz. kampüs herkese yeter, tadını çıkarmalı.

edit: imla

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol