belçika'da ekonomiyi durdur

kafkef
edit: entrylerimin hiçbirinde ak partiyle ilgili hiçbişey yoktur. ha vatanını sevmek aktrollükse en büyük aktrol benim. diğer arkadaşa gelince fazla 'ajan' oyunu oynamamasını tavsiye ederim zira arkadaş beyin amcıklaması geçirmiş.




evet arkadaşlar şuan belçika'dan yazıyorum tüm belçika halklarına ekonomiyi durdurun çağrısı yapıyorum.
önce paris saldırıları derken belçika ama ne yazık ki belçika terör yuvası haline gelmiş bilindiği üzere paris saldırıları belçika'dan planlanmış ve failler belçika'da yakalanmıştı. artık c.m'nin ne gibi çıkarı varsa anlamak güç.

şimdi yapacağımız şey çok basit bizim eylemler belçika halkların % 50sini kapsıyor diğer koyun sürüleri bizi ilgilendirmez.
charles michel (bkz: belçika başbakanı) olaydan sonra birlik olma çağrısında bulundu. ama biz ekonomiyi durduralım hadi birlik ve beraberlikle ekonomiyi bitirelim dolaylı yollardan charleste bitecek.


dışarıda yemek yemeyeceksiniz(bilhassa zincirlerde) tütünü kaçak olanlarından içeceksiniz(bkz: pkkya bir fülütte sen çal)
tuvalet kağıdı kullanmayacaksınız
eğlence mekanlarına gitmeyeceksiniz
15 gün gitmeyiverin
avm'lere gitmiceksiniz
charles yanlısı marketlerden kesinlikle alışveriş yapmayacaksınız
suan aklıma gelen bunlar ha bide lahana daha az tüketin bu brüksel bürokrasisinin sonu olur
saygılarımla.


edit: patlamadan önce almanya ve hollanda konsolosluğu vatandaşlarını uyarmış lan adamlara bak bizim vali'de uyarılara itibar etmeyin dedi!!
evet arkadaşlar patlamada ambulanstan önce yayın yasağı geldi hiçbirşekilde paylaşım yapılmıyor an itibari ile sosyal medyada sıkıntılar yaşıyorum.!
olağüstü hal ilan edildi bu ne lan polis devleti olduk!

edit: bu entry ironi amaçlı yapılmıştır. sadece bir örnektir birlik olmaya bir örnek. kendi ülkende bomba patlayınca devletine olanlara ve o çok övdüğünüz avrupa'da neler olduğuna bir bak. kutuplama var falan filan denmiş. o kutuplaşmayı yapanlar zaten siz ve sizin gibiler, halk kim çalarsa ona oynuyor. bi kerede birlik olmayı dene bakim ozaman güneş nerden doğuyor kendi gözlerinle gör.



edit: birincisi o kapağı ters çevirip düz yapıştırmasını cok iyi bilirim bundan hic kuşkunuz olmasın.
ikincisi: benim ekşide, incide yazarlığım var ve bildiğim doğruları burda her platformda paylaşırım. buna hiçbir sözlük formatı karşı çıkamaz.
üçüncüsü: (bkz: muhalif olayım derken sıçmak)

(bkz: işsizliğin geldiği son nokta)
(bkz: işsiz amınıyüm)
profesyonelogrenci
öncelikle
(bkz: neler dönmüş serhat ya)

olay olan konu. editler gelmiş karışmış buralar. başlığı açan yazar bana da entrysinin ironi amacıyla yazıldığını mesaj attı. uzatmadık pek anlaşılmamış dedik kapandı.
ama madem konusunu açıyorsunuz seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım

@kafkef in nerede yaşadığını anlamak için tüm entrylerini okudum. diğer sözlüklerde de yazdığına göre oralarda ona aktroll dendiğini biliyordur. yok biz demiyoruz orda öyle diyorlar bilmiyorsa söyleyeyim. kendisine tavsiyem trollsuz sözlüğün ilk trollü olma yolunda üstelik aktrollü olma yolunda bu kadar kesin adımlar atmasın.

insanlar her akşam sözlüğün başına bu gün kim öldü diyerek oturuyor. buna sebep olan yardımcı olan insanları savunan bir de üstüne üstlük onlarla ayrışmamamız gerektiğini söyleyen yazarlar görmek çok hoş olmuyor.

fikirleri savunmak ve trollük yapmak bambaşka şeylerdir. başkaları da düşüncesini yazıyor onlara neden troll denmiyor bunu düşünmeni tavsiye ederim.
lazanya
kafkef burada ironi yapmis zaten, okuyunca bunu anlayacak kadar zekaya sahip olmaniz lazim.
sizi gibi dusunmeyen kişi hemen aktroll oluyor.
mustaitbiradam
"ikincisi: benim ekşide, incide yazarlığım var." diyene kadar sırıttım, yeri geldi güldüm ve tabi ki ironi ve güldürü amaçlı olduğunu anladım. böyle şeyler güzel de, benim babam orada paşa, benim amcam burada milletvekili, benim eniştem şurada nüfuzlu tarzı hareketler itici duruyor.

hayır yani, bir başka mecrada yazarlık -ayrıca yazı işini yaptığımız için yazar diyoruz, kolay iş mi lan yazarlık, hepimiz altı üstü sözlük üyesiyiz.- ya da üyelik sahibi olmak kimseyi hiçbir yerde üstün kılmaz, bu şekil hareketlere girmeyelim arkadaşlar, hülasa abes yani. (bkz: abesle iştigal)

neyse son olarak bunun haricinde kafkef'in bu ironi başlığına güldüm.
ayigidiklayansincap
'gülme komşuna gelir başına'nın yaşayan versiyonudur. türkiye'de olaylar patlak vermişken avrupa gazetelerinin, 'neden paris o kadar tepki almışken, türkiye olaylar sonrasında tek başına kaldı, gündemde yer edinmedi, o çok önemsediğiniz facebook profilleri türk bayrağı'na bürünmedi?' sorularına avrupalıların verdiği;

1)bize kültür olarak da, görüş olarak da, fiziksel olarak da uzak bir ülke, ondan tepki vermedik,
2)paris ile türkiye'yi kıyaslamak yanlış olur, paris bizim arka bahçemiz, türkiye neresi ? orta doğu
3)diktatörlük ile yönetilen bir ülkeye ne tepkisi vermeliydik, halk seçimini yapmış...

gibi yorumlar yapan, kendini diğer insanlardan (özellikle orta doğu) üstün gören bu insanların hakkettiği tepki de şu olsa gerek.
elin gavur ülkesinde bomba patlamış iyi bari bir kaç daha gavur eksildi.

not: insanlıktan nasibini almamış biri değilim. ancak avrupa'ya giden mültecilerin gördüğü muamele, onları çöp bizi de çöplük gibi görüp para ile bize itelemeye çalışmaları, avrupa meydanlarında insanlar cafelerde otururken, mültecilere bozuk para atıp, onlar paraları toplarken oooooo oleyyy oooo oleeyy diye dalga geçmeleri. avrupa'da yaşadığım süre boyunca karşılaştığım kötü tutumlar birikerek yazdığım olaydır. sanmam, ama belki akıllanırlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol