ev yapımı bira

blackbutton
ev yapımı alkollü içecekler arasında en zor olanlarından biridir. sanıldığı gibi tarifle falan olacak bir iş değildir. inatla kasacam yapacam diyorsan
önce şerbetçi otu özü,malt özü gibi malzemeleri bul gel sonra konuşalım
ignorantman
1. 2 teneke (500 gr'lık) malt özü hülâsası (bal kıvamında olup bebek maması niyetiyle satılır)
2. 2 kilo tozşeker
3. 1 tatlı kaşığı bira mayası
4. şerbetçiotu özü (yurtdışından getirtilir)
5. 25 lt içme suyu
6. 30 lt'lik plastik bir kova
7. 1 adet ayna
8. 1 adet cep feneri

yapılışı:

25 lt suyun 5 lt'si malt özü hülasası ve şekerle karıştırılarak kaynatılır, altı kısılıp 1 saat kadar pişirilir. kovada suyun kalanıyla karıştırılır. maya yarım bardak ılık suda eritilir kovaya ilave edilir (önemli nokta kovadaki suyun da mayalamaya elverişli olacak kadar ılık olmasıdır bebek banyosu kıvamı -dirseğinizi sokun sadece ıslanma hissi veriyorsa tamamdır-). kovanın kapağını aralık bırakarak evin ılık bir köşesinde koyun. her gün kontrol edin. hatta 2. günden sonra günde 2-3 kez. baloncuklanmanın (gazozlanma) sona ermesini bekleyin. baloncuklanma sona ermiş gibi yapar ermez, bunu da cep feneri-ayna yardımıyla yemeyin (aynayı sıvı yüzeyinde açılı tutup, cep feneri ışığını sıvı yüzeyinden yansıtın, iğne ucu gibi baloncuklanmanın sürdüğü görülür, bunun da bitmesi gerekir). sonracııma birer litrelik şişelere 1'er çay kaşığı şeker koyup kovadaki bira adayını şişelere geçirip, ağzını sıkı sıkı -hava almayacak şekilde- kapatın, şişeleri ışık almayan bir dolaba koyun. beklemeye başlayın. bulanık bira adayı tamamen temiz bir şeffaflığa kavuşunca biranız hazırdır. soğutun. tortulu olur fazla çalkalamayın. için.

(bkz: alıntıdır)
nikisanders
malt özünü bulabildiğin sürece -bunu kendin de yapabilirsin ama astarı yüzünden pahalıya geliyor- yapımı gayet de kolay olan içecektir.

şimdi burada link verip reklam yapmak istemem ama guugıl amcayla ufak bi araştırma yaparsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

şarap ya da likör gibi aylarca beklemenize de gerek olmaz çoğunlukla. benim yaptığım 3. haftasında içilecek kıvama geldi. tabi bekledikçe güzelleşiyor.

şimdilik bu kadar, afiyet olsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol