islam ordusu

bigcoder
26 islam ulkesinin 200bin asker ile katildigi suudi arabistanda 3 hafta suren tatbikat ardindan gecit toreni duzenlenip govde gosterisi yapilmistir.

"bu ordu ne diye sorarsanız, bu muhammed ordusudur" yazili pankart tatbikat alaninin girisine asilmistir.
[dailymotion]x3x9auh[/dailymotion]
aranel
uzun yıllardır iran'ın kurduğu şii bloğa karşı sünni bloktur. suudilerin son çırpınışıdır. uluslararası güçlerin kontrollü sünni-şii çatışmasına hizmet etmektedir. iran karşı çıkar ama körüklemekten geri durmaz. seküler yapısını son on yıldır tartışmaya açmış türkiye gibi bir ülke için düşündürücüdür.
terra
iran, sanıldıgının aksine şii kartını pek oynamaz. zira kendilerini bir ortadogu devleti hatta tam manasıyla bir islam devleti bile görmezler. iddiaları oldur ki kendileri çin ve japonya gibi bir asya devletidir ve batı asya gücüdür. düşük nüfuslu iran pek mübalaga ediliyor. efendim iran'ın kudreti kültüründedir. zira bugün elli milyondan fazla - sadece iran degil çevre ülkeler de dahil - fars yoktur dünyada. onlar, bu düşük nüfuslarına ragmen dillerini ihraç ederler, kültür üzerinden bir hareket sahası kurmayı amaçlarlar ; türkmenistan, özbekistan gibi türk ülkelerinde bile farsça çok kuvvetli bir dildir ve yaygın olarak kullanılır. şii kartı her zaman için ikinci plandadır. zira iran'ın şiileştirilmesi türkler eliyle olmuştur ve henüz tamamlanmamış bir süreçtir.

tarihsel bir arab-acem rekabeti hakikattir.ibnü'l-belhi'nin farsnamesi'nden anlaşılıyor. ve dahi şahname ve sair eserler. türk olan safeviler, ömer adını verdikleri eşekleri sopalayarak öldürüyorlar ve sair. türk sacayagını denklemden çıkarıp -ki çok zor iran'da farslar neredeyse azınlıktır nüfus olarak- arab-iran rekabetine geri dönecek olursak eger bu islam ordusu ile sunni ordusu ile degerlendirilemez. zira dünya, arablardan ziyade acemlere muhabbet besler. zira büyük bir medeniyet söz konusu. arablar dünya nazarında hala bedevi. kezalik islam ya da sunni ordusunun 200.000 ya da 1.000.000 olsa da bir anlam ifade etmez, karşılarında savaşmaya hazır, istekli bir blok vardır ki çin rusya gibi ülkelerle dirsek teması sıkıdır. gerçi bu zamanda hiçbir devlet o kadar askeri cepheye sürmez. süremez. sürse de iaşesini saglayamaz. artık diplomasi çok daha önemli ve şunu unutmamak lazım iranlılar arapları suya götürür susuz getirir. abbasiler mesela ; devlet teşkilatında sasanileri örnek alıyor. acem diplomasisi derler meşhurudur ; put gibi ortada duruyor.

islam ordusuna dönecek olursak, pakistan gibi ülkeler dikkat çekici güçtür. onun dışında hiç birisi taktik ve teknolojik olarak beş para etmez. bilhassa suudlar hiç para etmez. avrupadan zırhlı araç ithal etmekle savaşmak farklı şeylerdir. bunlar arapların başına geçmiş ve islam dünyasını felakete dogru sürükleyen suud ailesinin ve arab milletinin çok övündükleri asabiyenin getirdigi şeylerdir. osmanlılar şöyle der : ne şam'ın şekkeri- telaffuzu böyle şekker- ne areb'in zekeri yani çükü.

islam ordusu falan ef püf bunlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol