bilgi sözlük'e eklenecek yeni özellikler

independence
daha once kimi entrylerimde de bahsetmistim.

bilgi sozluk aslinda 2004 senesinde kuruldu ve turkiye'nin en eski ikinci sozlugu olma ozelligini tasiyor. eski temamizda her tur ozellik fazlasi ile vardi ancak yine de temanin asp yazilimi olmasi, guncellenme olasiligini minimize ediyordu. pek cogunuz bileceksinizdir, microsoft dahi asp destegini sonlandirdi bir sure once. dolayisi ile yeni bir programlama dili ve yeni bir tema zaruri olmustu.

bu temamiza ve .net e geceli bir sene kadar oldu ancak gerek is yogunluklarimiz sebebi ile, gerekse de sozlugun son derece issiz bir hale burunmesi sebebi ile gelistirmeleri hep erteledik hep erteledik, ta ki bugune kadar.

daha once de soyledigim uzere, bilgi sozluk yazarlarinin talepleri dogrultusunda yenilenecek ve ilerleyecek. baska yerlerde oldugu gibi "ben yaptim oldu" anlayisi hicbir kosulda gundeme dahi getirilmeyecek.

sözlükte olması gerekenler basligini cok onemsedigimizi ve orada yazilan her seyi ayri ayri not edip gorustugumuzu bilmenizi isteriz. basliktan anladigimiz kadari ile en acil ihtiyac mobil bir gorunum. son iki gundur bu konuya yogunlasmis durumdayiz ve en kisa zamanda kullaniminiza sunmak uzere mobil tasarim ve mobil temalar hazirlanma asamasinda.

bir diger yandan kisa surede cozulebilecek sorunlari da listemizin baslarina ekledik. onlari da her aksam kullaniminiza sunmak adina hazirliklarimizi surduruyoruz. ornek vermek gerekirse dilediginiz sekilde kullanabilmeniz adina hazirlanmasi devam eden tema renkleri mevcut. su anda kullanilan beyaz temanin alternatifi renkler kisa surede kullaniminiza sunulacak.
xyzwq
daha iyi bir sözlük için çabalamaktır.

beyaz ışık, kırmızı, yeşil ve mavi bant ışınımlarının ( görünür spektrum bölgesinin ) eşit şiddetlerde düşmeleri halinde oluşturabilecekleri en yüksek enerjili bileşik rengidir...bu bölge için frekans ( ya da enerji ) değerleri yüksekten düşüğe doğru mavi, yeşil ve kırmızı olacak şekilde sıralanır. uzun süre bakılması hedeflenen bir ekranda en az rahatsız olacağımız veya gözümüzü en az yoracak tema siyah ( ışıksızlık ) olabilir...daha uzun açıklamalar yapmak mümkün fakat kısaca tavsiyem ekranda en geniş bölge siyah olarak ayarlanır iken yazılar da siyah olarak seçilmeli...illa ışık kullanmanın gerekeceği bölgeler için ise öncelikle kırmızı , sonra yeşil ve en az olacak şekilde mavi renk tercih edilmeli.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol