iyi bir amaç kötü bir yolla yapılır mı

tesla
mesela robin hood, fakirlere yardım etmek aç karınları doyurmak belki elinden geldiğince adaleti sağlamak müthiş bir amaç lakin bunu zenginden çalarak yapmanın ne kadar etik yahut doğru olup olmadığını düşündüren hadise
xyzwq
araç ( veya başlıktan ilhamla "yol" ) uyumlu olmaz ise zaten amaca ulaşılamaz...ulaşıldığını düşünseniz dahi elde ettiğiniz şey "kötü bir yol"'a dair hemen her şeyi içinde taşır. nihai olarak umulan faydayı üretmeyecek hadise.
barbar
maybe it's not about happy ending. maybe it's about the story. sözünü anımsatıyor bana. süreç odaklı bir insanım vesselam. diğer türlüsü kendine bile bencillik, sonuçta bir son varsa babasının hayrına yok sizin için var.her canlı kendi için yaşar sonuçta. hiçbir son etik değerlerinizden ve böylelikle kendinizden vazgeçmeye değmez. beylik bir ifade olup çok doğru gibi gözükse de tüm insanlığı etkileyecek durumlarda belki sorgulanabilir. bu duruma düşme ihtimalim küçük olduğu için şimdilik basit insanların beylik ifadeli yargılarından devam edeceğim sayın ahali.
atsizinati
felsefenin etik konusundaki problemlerinden birisidir bu problem.

bana kalırsa büyük bir iyiliği yapabilmek için küçük kötülükler yapılabilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol