avukat adaylarına öğütler

herkonudaitinaileahkamkesebilenadam
1-facebook hesabınızı aktif halde tutmayın
adam bir vekalet ve üç kuruş para verdi diye tüm zamanınızı ona adadığınızı,facebookda gördüğü aktivitelerinizi ise ona ayrılan zamandan çalınmış,işçisi işten kaytarmış patron misali düşünüyor.gece bir fotoğraf paylaşsanız iki dakika icinde sizi aramayı kendine hak sayar,böyle yüzsüzleri uzak tutmanın yolu hesabı çok aktif tutmamaktır.
2-doğru düzgün bir hukukçunun yanında staj yapın.
ahlak sahibi,ciddi ve hukuki birikimi olan,mesleğinde kendisini sürekli geliştiren araştıran ,öğrenmeye devam eden bir üstad size ömrünüzün sonuna kadar fayda sağlar.kıytırık bir okuldan mezun olan,sadece ün kazanma çabasında olan,aile parasıyla hava atıp meslekten habersiz fasaryadan avukatlardan üstad olmaz.
başka bir meslekten emekli olmuş ya da tek bir dalda çalışan avukatlardan kesinlikle durun.çekirdekten yetişme avukat iyidir,icrayı iyi öğrenin,hangi dalda çalışırsanız çalışın icraya işiniz eninde sonunda düşer.
3-staj icin gittiğiniz büroyu sahiplenin,çayından temizliğine,dosya düzenine kadar her şeye el atın,yardım edin ,tertipli olun,ananızın evindeki dağınıklığa işyerinde kimse tahammül göstermez.
4-işyerine erken gidin.çıkmak icin de acele etmeyin.
5-avukatlık bir nevi esnaflıktır,esnaf ruhunu öğrenin,hizmetinizi ve bilginizi ödün vermeden sunun.
devrimcemo
2000 tl maaşla icra müdürlüklerinde tozlu dosyaların içinde kaybolurken arada kafanızı dışarı çıkarıp temiz havayı ciğerlerinize kadar çekin ve sonra bu mesleği yapıp yapamayacağınızı bir daha düşünün. tabi bütün bunları yaparken sadece istanbul için 40000 adet aktif meslektaşınızın olduğunu ve bu nedenle beş yıl sonra da aynı yerde olabilme ihtimalinizi de unutmayın. bunlara rağmen devam etmekte kararlıysan hoşgeldin ve başarılar meslektaşım...
sarlo
iyi derecede ingilizce bilmiyorsanız, babanız zengin değilse ve geniş bir çevreniz yok ise normal bir memurdan farkınız olmaz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol