robinson ile cuma

sinirsahibi
lemanyak dergisi’nde vakti zamaninda gurcan yurt tarafindan cizilmis olan karikatur dizisidir. konu asil metine sahip kalinarak islenmistir ki daniel defoe amcam mezarinda rahat etmistir. ayrica karikaturlerdeki ince detaylar sahanedir. hele robinson’un cuma’ya "kabilesini s.ktiimin hayvani" diye patladigi anlar yarar, ardindan kendi tabiriyle juma efendi’nin "benim kabilemin adamlari $uklerini birlestirselar seni memleketine yollayacak kopru olur" ciki$masiyla bunye darmadagin olur.
darkofdirt
bu gercekten olanlar arasındaki en iyisiydi sonrada kötü kedi serafettin (#223289)
okunur güne mükemmel baslanırdı ikisinin diyaloglarını aksam içerken cok kez arkadas ortamında okuyup yarıldıgımızı hatırlıyorum,ne günlerdi...
walide sultan
yine ayni diziden aklimda kalan bir enstantanedir.
zalim robinson, garibim cumaya kizmis ve onu yine cezalandirmistir. ceza geregi cuma, adanin neredeyse ucte birlik bir bolumu sayilacak kadar tepe bir bolgesine, buyuk puntolarla "$ehitler olmez vatan bolunmez" diye yazacaktir. gunlerce ugrasan cuma, yaziyi yazip robinsonun yanina, vazifeyi ve cezayi tamamlamis olmanin gururuyla gider. fakat olmamistir cunku cuma $ harflerini j seklinde algiladigindan robinson tarafindan kufurlerle geri gonderilir ve sonucta yazi tamamlanir. bu hadiseyle de, cumanin robinsona olan kin ve nefreti biraz daha artmis olur.
guybrush
"ulen kaç gündür ananas ekmek yemekten içimiz dışımıza çıktı gidip biraz balık falan tutalım bari de şöyle bokumuzun rengi değişsin"
guybrush
robinson kötü bir günün sonunda günlüğünü yazar:

"naber lan mna koduğumun günlüğü

senin varya gelmişini geçmişini
skim emi..ne var lan anasi skişmiş...
hergün bişemi yazcaz buraya..
yok şu oldu,yok bu oldu..
ananına mı oldu bugün... tamam mı..
senin gibi günlüğün sayfalarına
sıçayım ben , oldu mu şimdi,
beğendin mi?!
hayvanoğlu hayvan seni! "

22 eylül 1664
robinson cruose

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol