ekşi şeyler

0 /
ikiasbirpapaz
dürümcünün son icraatlarından biri.

ekşi sözlük'e getirilen yeni beyaz tema ve bu sitenin dayatmacı bir yaklaşımla sunulmasından dolayı son 3 gündür birçok yazar toplamda 250bin'e yakın entry silmiştir ve silmeye devam etmektedir.
mumdancikmisyangin
yazarların haklarında dava açılmasına sebep olan entryleri söz konusu olduğunda entrylerin sahibi olarak yazarları gösteren ekşi sözlüğün iş içerik ihtiyacına gelince tüm ekşisözlükteki tüm entrylerin kendisine ait olduğunu iddia ettiği, yada öyle zannettiği yeni girişimi. onediyo yapınca 'hırsız' ekşi yapınca' beni de editör yap' diyen ekşi yazarlarını göstermiştir.

dürümzadenin ekşisözlük yazarlarından sağlam davalar yiyeceği girişimdir. savunma olarak ekşinin savcılıkta yaptığı savunmayı yapmak yeterlidir. ayrıca ekşisözlük 'derleme eserler' den oluşmaz. derleme nedir biraz okusunlar.
ikinciellikirkdokuz
kanzuk efendi'nin yaptım oldu hal ve tavırlarından, habersiz sözleşme değişikliğinden dolayı entrylerinin izinsiz kullanılmasını istemeyen yazarların haklı olarak karşı oldukları oluşum. alternatif olarak bilgi sözlük makul görünüyor.
meydeymeydey
kanzuk kardeşin bir diktatör gibi herşeyi zorla yazarlara kabul ettirmek istemesi ile gelecekte çok yazar kaybedeceği düşüncesindeyim.
junglehead
ekşi sözlük'teki yazarların "öylesine" de olsa (çünkü yapılan yorumlara göre para isteyen yok) entrylerinin yayınlanmadan önce bir izin alınması gerektiğini savundukları site. bu olayla birlikte fitil ateşe verilmiştir ve ekşi sözlük'te bir ayaklanma başlamıştır.
yumurtagibicocuk
emek hırsızlığı diye düşündüğümdür.
çünķü izinsizdir.
anahtarınızı, çiçeklerinize bakıversin bir zahmet diyerek emanet ettiğiniz komşunuzun, daha siz arkanızı döner dönmez evinizde parti için hazırlıklara başlaması gibidir.
oysa ki size haber verse seve sevedir, çılgın bünyeleri severizdir.

gibi.
64uncuakiladam
ekşisözlük'te yıllarca emek verilen yazılar ile oluşturulan girdilerin herhangi bir onay alınmadan ya da gelir paylaşımı olmadan farklı bir konsept ile kullanılmasıdır.

onedio'nun türkiye'de yarattığı etki sayesinde bu tarz girişimler çoğaldı fakat ekşi şeyler gibi bir nevi "çalıntı" olan içerik kimsede yoktu.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol