cansel buse kınalı

hmmmmmtmmcnm
kayseri de matematik öğretmeninin tecavüzüne sonra yaşadığı travmayi kaldiramayip polis babasının tabancasıyla intihar eden 18 yaşındaki liseli kız. olaydan sonra okul yönetimine gitmiş cansel fakat olayın üstü kapansin diye herkes elinden geleni yapmış. e bu kız ailesine de gidememiş. büyük ihtimalle polis babasının kulağına gitmesin diye karakola da gidemedi. arkadaşları olayın tecavüz olduğunu ve canselin bunu kaldiramayip intihar ettiğini söylerken okuldaki öğretmenler tecavuzcuyle kızın arasında iki aydır gönül ilişkisi olduğunu ve hatta canselin hamile kaldığına kadar ileri geri konuşmuş. her şekilde yazık. her ne yaşanırsa yaşansin o adamla olan biseyleri kızın kaldıramadığı kesin. olaydan sonra adamın oğlunu okulda dönmüşler. karısının hali allah bilir nedir. canselin ailesinin evine ateş düştü. bir şerefsiz kaç kişinin hayatında nelere mal oldu. çok kötü insanlar var.
rapunzelkibritsatar
tecavüze uğramadığı, öğretmeniyle kendi isteğiyle birlikte olduğu iddiaları olan; intihar etmiş kızımız. durum böyle bile olsa, bir öğretmenin öğrencisiyle ilişki kurması konusunda, kesinlikle 18 yaşındaki bir çocuk suçlu değildir. suçlu başta aile ve öğretmendir diye düşünüyorum. e adam da tahliye olmuş, şaşırdık mı?
profesyonelogrenci
hata yargıda iktidarda falan da değildir. iktidar da yargı da halkın yansımasıdır. onlara suç bulmak yerine sağına soluna bak. rızası varmış diyen insanlar göreceksin onlardır bunun sebebi. çözüm yolu da onları eğitmektir.

yoksa bu iktidar da bu yargı da her şekilde değişir. kimse bir konumda kalıcı değildir. ama halk değişmedikçe oraya gelecek iktidar da farklı olmaz, yargı da kafasına göre at koşturur, halk da zaten kız da haksızmış der konu kapanır.
mustaitbiradam
gerçek hayatta karşımıza derste öğrendiklerimiz değil; haysiyetsizlikler, şerefsizlikler çıkıyor.
mustafa kemal atatürk'ün "öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." deyip öğretmenlere olan güvenini ve inancını gösteren böylesine değerli bir sözü utandıran, yerle yeksan eden bu tür insanlar(!) yeryüzünde dahi bulunmamalıdır.
nasıl insanlar olduk biz? nasıl bir ülke olduk biz?
ve doğru yolu bulmak için daha kaç 'kınalı' kuzu feda etmeniz gerekecek?

ülkemiz artık özgecan'larımızı cansel'lerimizi aşağılık cinayetlere kurban vermemeli, kaybetmemeli; aksine kadınlara gereken değeri göstermeli, onları kazanmalı ve artık yolunu doğrultmalı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol