muhteşem yüzyıl kösem

0 /
hmmmmmtmmcnm
yeni bebeğim... perşembe günlerimin müstakbel vazgeçilmezi. fragmanını ilk gördüğümden bugüne zaman ne hızlı geçmiş vay bana vaylar bana.
independence
dizinin ilk bolumu 2 saat 32 dakika suruyor reklamsiz falan. anlamsiz derece uzun anlayacagin. hal boyle olunca 1080 pixel kalitesindeki torrent sürümleri de 5 kusur gb boyutunda. insan indirecek lan onu!

dolayisi ile eskiden oldugu gibi dizi biter bitmez internette bulamiyorsunuz dogal olarak. star tv'nin kendi sitesinde dahi yok henuz ki saat olmus 01:31. bir de dizi saat 20:00 de basladi, oyle dusun. bu kadar uzun olmasa simdiye kadar coktan internete duserdi.

aslinda internette bir kac yere du$mu$ kaliteli surum mu degil mi bilmiyorum ancak onlar da telif hakki sebebi ile yayindan kaldirilmis yuklendigi yer tarafindan.
independence
dizi cok salakca ilerliyor.

sultan ahmet'in manitasi kalkacak koskoca sultana atar gider yapacak da kellesi halen yerine kalacak. kan alirlardi lan o donemlerde kan. tey tey, senaryoyu daha boka batirmasalar bari.
independence
dizide sultan birinci ahmet rolünü ekin koç safiye sultan rolünü hülya avşar handan sultan rolünü tülin özen aleme sultan rolünü aslıhan gürbüz mehmet giray rolünü kadir doğulu derviş mehmet paşa rolünü ise mehmet kurtuluş canlandırmaktadır. diğer roller de ise şahin giray han rolünü erkan kolçak köstendil zülfikar ağa rolünü mete horozoğlu fahriye sultan golünü gülcan arslan bülbül ağa rolünü nadir sarıbacak cennet hatun rolünü esra dermancıoğlu canlandırmaktadır.
independence
dizi çok iyi değil ama çok kötü de değil. benim adıma dizinin en kötü tarafı beren saat'in oyunculuğu. kösem sultan karakterini oynamak için beren saatten başka bir oyuncu tercih edilmeliydi ancak beren saat'in varlığı reyting getireceği için kösem sultan karakteri reyting canavarına kurban edilmiş.
hmmmmmtmmcnm
bu kadar emek ve paranın harcandığı yapımda olmuş diyebileceğim üç karakter var; sultan ahmet, safiye sultan ve zülfikar ağa. kösemi oynayan gavur kızı sevmemiştim oyunculuğu hönkür hönkür bağırmak sanıyordu. silik bir tipti photoshop güzeliydi. beren saat ile iyice sıvadılar. tahta gibi bir vücut. ahmetin annesi gibi durması bir yana sesini kullanış şekli rezillik. en azından senaryoya yogunlaşsalar dolu dolu tarihi bir dizi izlesek ama nerdeee.
independence
14. bolum itibari ile son derece akici ve heyecanli bir dizi halini aldi bu dizi. ozellikle has odabasi rolunu canlandiran oyuncunun kendini cidden karakterine fazlasi ile vermesi buyuk keyif veriyor insana izlerken.
poslwa
hülya avşar'ın safiye sultan rolünde sürekli birinci çoğul şahıs konuştuğu veya gizli dissosiyatif kimlik bozukluğu taklidi ile canlandırılan dizi.
elitolan
hülya avşar'ı zoomlarken o atilan ışık, bariz belli oluyor. beren saat'in başından beri kösem karakterinde çiğ durduğunu gözlemledim gençlik yıllarını bize arz-ı endam eden anastasia tsilimpou öyle miydi? genc yasinda buyuk kudretli bir sultanın gençliğine hayran bıraktı bizi.. demem odur ki bir oyuncunun kaç dizi/filmde oynadığı değil taşıdığı tek roldeki başarısı onu yükseltir. 25.bölümde final olmasının sebebide budur..
hmmmmmtmmcnm
dizinin adı muhteşem yüzyıl kösem iken başlık muhteşem yüzyıl kösem sultan. independence buraya bi uğra canım. beren saat'e yine garip bir şekilde hiçbir kıyafetin yakışmadığı, vildan atasever'in bu rol için dünyaya gelmiş gibi oynadığı dizi. şu an hülya avşar ile karşılıklı döktürüyorlar.
independence
kosem tam oldurulecekken yaninda laaap diye iskender bitiveriyor, 8 /9 kisiyi o celimsiz cussesi ile de$ip yarim i$i hallediyor, kimsede demiyor ki "iskender, koskocas istanbulda senin o kosede ne isin varrdi?".

senaryosu sanirim sette ayak ustu yaziliyor.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol