öğrenci

0 /
seyhmerat
hayati okul,kitap,defter,sinav ve bunun gibi ?eylerle ugrasmakla gecen ve genelde bunlarla ugrasmak istemedigi icinde okullarda ve siniflarda her turlu yaramazlik,anarsi ve kavgayi yapan,hele hhele lisesonda buna dersanede eklenince daha da azitan veya cokuntuye giren genclik..universite ogrencisi icin durum daha farklidir,universite demek genelde rahatlik demektir cunku..
deathless
kitap , desler , ogretim uyeleri , ogretmenler , mudurler , kalemler , silgiler arasinda hayatini idame ettirmeye calisan cebindeki kisitli parayla karninin gurultusunu emekle yogrulmus bir simit ile bastirmaya calisan ruh halindeki kisiye verilen isim.zaman zaman ellerinde kitaplari yada sarap siseleriyle gormeniz olasidir.kucucuk siniflarda 3 kisi oturulan siralardan anfilere kadar uzanan bi yasantisi vardir hatta bokunu cikaralim mezuniyetleri hipodrom da olanlar cogunluktadir.
ithilquessir
omru boyu tadacagi en ozgur zamanda var olan, ancak kisitlandigi seylere kafayi takmaktan bu ozgurlugun tadina varamayan genc insan tiplemesi.
sempatiksinirsistemi
ogrenciyiz aciz abi repligi hep dilinde olan,kafasinda her turlu tilki dolastirabilen,kopyada sinir tanimayan,okuldaki pozisyonuna gore tembel yada inek olarak adlandirilan,tuvaletlerde sigara icmis,disiplin yonetmeligi kavramindan haberdar olan,genelde kahvaltiyi simitle yapan,sabahci_ogleci diye ikiye ayrilabilen,kurslarin gelir kaynagi,oss yi denemis yada deniyecek bunyedir.
offf be
ufak, kımıl kımıl, oturduğu yerde duramayan, dersi ninni sanan, bağırmadan susturulamayan, zaten bağırmazsan seni duymayan, yıl boyunca her gördüğü yerde soracak bir soru bulup soran, çok güzel ve sevimli, gördüğünde gurur duyduğun, hayata hazırlanmaya çalışan insanlar.
shire
anne-babaların, sıcak bir oda verip cebine de iki kuruş para koyduktan sonra kendisine karşı hiç bir yükümlülüklerinin kalmadığına inandıkları müddetçe yediği her bok mübah olan canlı türüdür. hoca kaprisleri, ders stresi, ergenlik krizi, gelecek kaygısı, kendisine biçilen yarış atı rolü nedir ki? yediği önünde yemediği arkasındadır. öğrenci dediğin varlığın tek görevi okumaktır. ekmek elden su göldendir. öğrenci adamın derdi mi olurmuş?
acaba... öyle midir?
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol