kahrolsun amerikan emperyalizmi

seha
soylenmesi gereken isyan cumlesidir.emperyalizm kelimesinin cumlenin ruhuna aykiri oldugunu dusunmekle beraber bu cumleyi her soyleyenin soylemleriyle eylemlerinin de bir olmasi gerektigine inanmaktayim.
alexis will survive
peki ya o zaman avrupa emparyalizmi kahrolmasın mı dedirten, genellikle işçi partisince söylenen ve düşülen gafın farkına varılmayan slogan. doğrusu kahrolsun emperyalizm, kahrolsun faşizm, kahrolsun kapitalizm olmalıdır.
ya basta viva zapatista
bir sol-sosyalist slogan olmasına rağmen bir kaç yıldır siyasal islamcı gruplar, mhp ve kızılelmacı diğer gruplar tarafından da dillendirilen slogandır.bu grupların yaptığı anti emperyalizm ise tamamen yabancı düşmanlığı üzerine kuruludur.bu sloganın aslı emperyalizme karşı duruşu simgelerken olaya sınıfsal ve emek-sermaye çelişkisi üzerinden de bakmak ola gelmiştir.sadece abd değil tüm emperyalist politikalara ve özünde emperyal ilişkileri ören sisteme karşı olunması gerekmektedir.bu sloganı 68 ve 78’de atanlar gerici-faşist güçlerce saldırılara uğrarken bugün o saldırıda bulunan kesimlerinde bu söyleme sarılması akla ’’bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’’ sözünü getirmektedir.
a momentary lapse of reason
üzerinde hala dangalak sağ sol tartışmalarının yapıldığı solgan. yok bu solcularınmış sağcılar niye söylemiş falanı bırakıp da, ben insanım diyen herkesin söylemesi gereken söz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol