nerede bu devlet

istatistiksel patlycan
cevabi olmayan bir sorudur.genelde "nergis cay bahcesi nerede?" seklinde degil "devlet uyuyor mu,alper tunga oldumu?" icerikli anlam ile birlikte soylenir.
bu soruyu sorduktan yaklasik 1-2 dakika sonra birisi cikar ve "herseyi devletten beklememek lazim" der ve yine kaybolur.
reddy
ates hatti programinin jenerigindeki efektlerden biri.bir haber programynyn ülkedeki gercekleri dile getirme iddiasynda olmasy ve yayynlandygy ülkenin de türkiye oldugu hesaba katyldygy takdirde cuk oturdugu göze carpan ses.
hickasmayirmidortharfvar
vatandasin bi yerinde cip oldugunu zannetmesi ve bi olay oldugunda devleti temsilen gorevlendirilenlerin "nerede bu devlet" anahtar kelimesini duydugunda vatandasa takilmis o cipten anlayip "buradayim!! evet soyle derdin ne?" diye soru yoneltme beklentisiyle agizdan dusunmeden manaaasizca cikip soylenegelmis bi cumledir..
seyhmerat
bir devlet vatandaslarina siklikla "nerede bu devlet" dedirtiyorsa eger burda incelenmesi gereken bir durum vardir hic kuskusuz. vatan ne kadar cok nerede bu devlet derse o devlet o kadar zaafiyet icindedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol