11 mayıs 2013 hatay reyhanlı patlaması

mitili
saat 13.45 civarında meydana gelen patlamalar. haberlere göre çok sayıda ölü ve yaralı var. hayde gidelum savaşa.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25441678
independence
haberlere gore patlamalarda 46 kisi yasamini yitirdi, 29 u agir 100 kisi yaralandi. yasamini yitirenlerin cogu turkie cumhuriyeti vatandasi. hukumet patlamalardan suriye’yi sorumlu tutuyor.
independence
yapilan aciklamalara gore patlatilan araclar yurtdi$indan gelmemi$, hepsi turkiye’de monte edilmi$. araclar ayarlandiktan sonra da ic taraflarina patlayicilar icin ekstra donanimlar eklenmi$.

patlamalarin sorumlusu suriye rejimi taraftari bir orgut oldugu dusunuluyor.
aysemayse
orada çalışan arkaşımın dediğine göre ölü sayısının 49 filan olmadığı patlama. efendim, ölü sayısı oldukça fazlaymış, birileri bizi kandırıyor. yayın yasağı getirilmiştir, patlama ve arkasından gelişen olaylar için, hiç birşeyden haberimiz yok. yayın yasağı da getirilmesine gerek yoktu zaten hiç bir şeyden haberimiz yoktu. suriyelilere yerel halk arasında biriken öfkeyi tetiklemiştir, suriyelileri evlerinden, kamplarından çıkamaz hala getirmiştir. ciddi bir önlem alınmalı kanaatimce, hiç bir yerde olmasın ama, yıllarda farklı kültürlerle, barış içinde yaşamış bir şehirde, böyle bir olay olması, tarafımı sanki bu hoşgörünün de sonunu getirdiler, diyerek biraz daha fazla üzecektir. ayrıca olay, yabancı basında olay şöyle yansımıştır.

- ingiliz bbc kanalı ..:
"saldırıyı el kaide bağlantılı el nusra cephesi üstlendi"

- ingiliz itv kanalı:
"türk hükümetinin desteklediği muhalifler türkiye’yi kana buladı 116 ölü"

- the telegraf:
"türk hükümeti şaka gibi açıklamalar yaparak hedef şaşırtmak istiyor, 140 dan fazla ölü"

- the sun gazetesi:
"hükümet yıpranmamak için saldırıyı haber yapmayı yasakladı"

- fransız gazetesi le monde:
bir türk atasözü derki:
"besle kargayı oysun gözünü."

http://tinyurl.com/d8jo9f7
independence
her iki uc saatte bir can kaybi sayisi guncellenir oldu. son haberlere gore can kaybi sayisi 50 ye yukseldi.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25442121/
tasarimharikasi
kirli bir savaşın, bilmem kaçıncı halkasının türkiye halkına sokulması için yaratılan patlamadır.

bu savaşı meşrulaştırmak, şehirlerimizi güvenden uzak tutmaktan geçmektedir. bin yıllardır barışın, kardeşliğin manifestosunu yazıp insanlığa armağan etmiş antakya için kara gündür, yastan da öte evrensel bir tepkinin harekete geçmesi gerekir.

ama biz bunu yapmayacağız tabii ki. yarın cuma. yaşar nuri hoca ile saba tümer ayetlere bakıp kakara kikiri ile günü öldürecekler. diğer kanallar ise yayın yasağı kalkmasına rağmen otosansürü devreye sokarak patronlarına ve sıcak paraya şirin gözükme rollerini kusursuz oynayacaklar.

bir kısmı cumaya gidip 23435. sevap pointini hanesine yazdıracak.

geri kalanımız da sefaletin getirdiği "ayranı yok içmeye tahteravanla gider abd’ye" dizisinin en heyecanlı sahnelerini izlemekle meşgul olacağız.

hatay ağlamış mı, analar bağrına taş basmış mı sikimizde olmayacak.

bence hepimiz ölelim olm.
independence
redhack tarafindan bugun kimi belgeler yayinlandi ve bu belgelere gore boyle bir saldirinin yapilacagi saldiridan once istihbarat tarafindan ogrenilmi$;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23342165.asp
independence
her zamankinden daha cabuk unutulan katliam.

o kadar duyarsizla$tirilmi$iz ki, bir kac hafta once 51 ki$i bir teror saldirisinda can veriyor, bir iki hafta sonra kimse olayin uzerine konu$muyor, konu$mayi birak aklindan dahi gecirmiyor. tey tey.
gicikcik
ateş düştüğü yeri yakar atasözünün direk gerçek anlamıyla yaşadılar.ne seslerini birilerine duyurdular ne de yardım aldılar.bildiğin devlet biz herkes onlara sırtını döndü.acılarıyla başbaşa kaldılar.sırf gündem değişsin diye isminin konulması planlanmayan 3.köprüye bir anda polemik yaratıcak bir isim bulundu.sözde o kadar dindarlar bu vicdan azabıyla o kadar insanın ahıyla acısıyla nasıl yaşayabliyorlar?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol