bb cream

goetica
renkli nemlendirici / kapatıcı olarak tanıyabiliriz kendisini. orjinal ismi blemish balm cream, ama biz o kadar da orjinal değiliz, o yüzden kendisine tüm basitliğimizle renkli nemlendirici diyeceğiz entrymizin ilerleyen bölümlerinde.

asyalılar için "negzel ciltleri var bunların, ne pürüzsüz, adeta süper!" diye düşündüğünüz zamanlar oldu mu? benim oldu. ciddi ciddi düşündüm misal, acaba sürekli yedikleri pirinçten mi diye. sizin de olduysa, aslında o kadar da süper değiller. veya şöyle diyelim, o süperliği bb cream’e borçlular.

fondöten ve kapatıcıdan çok daha hafif, ama onların yaptığı işlevi fazlasıyla yerine getiren, fondöten kadar yüzünüzü havasız bırakmayan, daha doğal, pek güzel bi şey.

işlev derken, sivilceli, lekeli bir cildiniz varsa aradığınızı bulamayabilirsiniz. o kadar kapatıcılığı yok. ama problemsiz bir cildiniz varsa, aman yüzümün her yeri eşit renk olsun, hafif olsun, sivilce bok püsür yapmasın diyorsanız rahatlıkla tercih edilebilir.

en güzeli missha markasına ait olanı, yalnız onun fiyatı biraz tuzluca. bir çok marka çıkardı gerçi bb cream.

orada burada "be-be krem diye bi şey çok süper yea" derseniz ağzınıza kürekle vururum yalnız.

bi-bi cream kendisi.

saygı duyalım.
rapunzelkibritsatar
ten rengi eşitleyici krem. önceden sağlık alanında kullanılıyordu, doktorlar reçeteye yazıyordu felan. daha sonra kozmetik dünyası değerlendirdi bu ürünü.

nemlendirici olarak çok güzel. yüzde çok hafif duruyor, varlığını hissettirmiyor ama sabitlenmesinin zor olduğunu düşünüyorum. üzerine pudra boca ettikten sonra hafifliğin pek bir önemi kalmıyor. fondötenin yerini kesinlikle tutmaz. yine de çok sorunlu bir cilde sahip olmamanın avantajıyla, günlük kullanılır.

sivilce ve izi gibi sorunlardan muzdaripseniz, fondötene devam edin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol