pkk nın silah bırakarak türkiye den çekilmesi

independence
malum devlet imrali ile goru$melere yeniden ba$ladi, ustelik bu sefer gizliden degil, aleni bir $ekilde hatta resmi bir $ekilde. seneler boyu hem pkk hem bdp "imrali’yi muhatap kabul etmelisiniz, ba$ka yolu yok" dedi, dediklerini de yaptirdi. devlet artik resmen imrali’yi surecin tek muhatabi olarak kabul etti ve goru$melere ba$ladi.

bu haber yayildigindan bu yana hep "acaba neler konu$uluyor, acaba turkiye’nin talepleri ve pkk’nin talepleri nelerdir" du$uncesi hakimdi bende. bugun ba$bakanin nijerya’da yaptigi aciklama turkiye’nin pkk’dan taleplerini de ortaya cikartti. turkiye pkk’nin silahlarini birakarak turkiye topraklarindan cekilmesini talep ediyor.

murat karayılan dun yaptigi aciklamada ba$bakandan farkli bir $ey soylemi$ti aslinda;

"turkiye cumhuriyeti devleti oslo’da da imrali’da da bizden silahli guclerimizin turkiye’den cekilmesini talep etti."

aciklama bu $ekildeydi ama biz ba$bakana inanacagiz elbette. ya da en azindan ben ba$bakana inanacagim.

aklimdaki sorulardan bir tanesi yanitini buldu. turkiye cumhuriyeti devleti pkk’dan silahlarini birakarak turkiye cumhuriyeti topraklarindan cekilmesini talep ediyor, tamam. peki pkk bu talebi kabul edecek olursa, kar$iliginda turkiye’den talebi ne olacak? $u ana kadar kimse bu konuyu ne gundeme getirdi ne de sordu soru$turdu. pkk’nin varlik amaci teror ve bu i$te son derece iyiler. peki varlik amaclarini terk edeceklerse turkiye bunun kar$iliginda pkk’ya ne gibi kolayliklar saglayacak, ne gibi tavizler verecek? madem turkiye’nin pkk’dan olan talepleri dillendiriliyor, o zaman pkk’nin da turkiye’den olan talepleri dile getirilsin. pkk eger silah birakarak yahut birakmayarak turkiye topraklarindan geri cekilecekse bunu nicin yapacak? kar$iligindaki cikari ne olacak, bunlar da dile getirilmeli. turkiye cik dedi diye cikacak olasalardi bunu zaten seneler once yaparlardi. $imdi bunu yapacaklarsa kar$iliginda yuksek bir kazanclari olmu$ olmali.

ileride bunlar da cikacaktir ortaya. bekliyoruz bakalim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol