pkk nın silah bırakarak türkiye den çekilmesi

independence
malum devlet imrali ile goru$melere yeniden ba$ladi, ustelik bu sefer gizliden degil, aleni bir $ekilde hatta resmi bir $ekilde. seneler boyu hem pkk hem bdp "imrali’yi muhatap kabul etmelisiniz, ba$ka yolu yok" dedi, dediklerini de yaptirdi. devlet artik resmen imrali’yi surecin tek muhatabi olarak kabul etti ve goru$melere ba$ladi.

bu haber yayildigindan bu yana hep "acaba neler konu$uluyor, acaba turkiye’nin talepleri ve pkk’nin talepleri nelerdir" du$uncesi hakimdi bende. bugun ba$bakanin nijerya’da yaptigi aciklama turkiye’nin pkk’dan taleplerini de ortaya cikartti. turkiye pkk’nin silahlarini birakarak turkiye topraklarindan cekilmesini talep ediyor.

murat karayılan dun yaptigi aciklamada ba$bakandan farkli bir $ey soylemi$ti aslinda;

"turkiye cumhuriyeti devleti oslo’da da imrali’da da bizden silahli guclerimizin turkiye’den cekilmesini talep etti."

aciklama bu $ekildeydi ama biz ba$bakana inanacagiz elbette. ya da en azindan ben ba$bakana inanacagim.

aklimdaki sorulardan bir tanesi yanitini buldu. turkiye cumhuriyeti devleti pkk’dan silahlarini birakarak turkiye cumhuriyeti topraklarindan cekilmesini talep ediyor, tamam. peki pkk bu talebi kabul edecek olursa, kar$iliginda turkiye’den talebi ne olacak? $u ana kadar kimse bu konuyu ne gundeme getirdi ne de sordu soru$turdu. pkk’nin varlik amaci teror ve bu i$te son derece iyiler. peki varlik amaclarini terk edeceklerse turkiye bunun kar$iliginda pkk’ya ne gibi kolayliklar saglayacak, ne gibi tavizler verecek? madem turkiye’nin pkk’dan olan talepleri dillendiriliyor, o zaman pkk’nin da turkiye’den olan talepleri dile getirilsin. pkk eger silah birakarak yahut birakmayarak turkiye topraklarindan geri cekilecekse bunu nicin yapacak? kar$iligindaki cikari ne olacak, bunlar da dile getirilmeli. turkiye cik dedi diye cikacak olasalardi bunu zaten seneler once yaparlardi. $imdi bunu yapacaklarsa kar$iliginda yuksek bir kazanclari olmu$ olmali.

ileride bunlar da cikacaktir ortaya. bekliyoruz bakalim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol