türkiye nin doğusunda türk bayrağı açamamak

independence
dun ba$bakan kendi partisinin grup toplantisinda kemal kilicdaroglu’na $u cumleyi sarfetti kameralarin onunde;

(bkz: hakkari de niye türk bayrağıyla dolaşmadın)

buradan kafama dank etti. bu ulke oyle bir duruma gelmi$ ki, ulke sinirlari dahilinde dogu bolgelerinde kendi ulkemin bayragi benim icin risk olu$turuyor. hani du$un ki amerikan bayragini newyork’ta acabiliyorsun ama manhattan’da acamiyorsun, oyle bir $ey.

$imdi sen buna birlik beraberlik diyebilir misin? "ayni bayrak altinda toplanmi$ ayri ayri insanlar" diyebilir misin?

diyemezsin. dememelisin.

ben bu ulkenin bayragini ulkenin her kari$ topraginda canimdan endi$e duymaksizin ta$iyabilmeliyim. bunun dogusu batisi kuzeyi guneyi $eklinde ayrimi olamaz. eger oluyorsa o zaman bu ulkenin bayragini ta$iyamadigim toprak benim degildir, orasi benim ulkem degildir.

akp iktadari doneminde bunu ya$ar olduk.

ana muhalefet partisi ba$kani dahi ulkenin dogusunda turkiye cumhuriyeti bayragi ta$iyamaz olmu$, iktidar partisi ba$kani, bu ulkenin ba$bakani da bunu bir kusur olarak muhalefet partisi ba$kanina soyluyor. ancak demiyor ki "bu guvenlik riski benim sucumdur, bizim iktidarimizin sucudur".

ben ba$bakanin cumlesinden turkiye cumhuriyeti’nin resmen bolundugu sonucuna ula$iyorum. in$allah bu cumle bir gaf olsun, maksadini a$an bir cumle olsun ancak uzun donemdir ya$ananlar hic de umdugum gibi olmadigini gosteriyor.

selahattin demirta$ yakin bir gecmi$te "$emdinli de 400 km lik alan pkk nin denetiminde" demi$ti de kizmi$tik adama, ne diyor lan bu demi$tik. esasen bir bildigi varmi$ kendisinin, oyle gozukuyor durum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol