türkiye nin doğusunda türk bayrağı açamamak

independence
dun ba$bakan kendi partisinin grup toplantisinda kemal kilicdaroglu’na $u cumleyi sarfetti kameralarin onunde;

(bkz: hakkari de niye türk bayrağıyla dolaşmadın)

buradan kafama dank etti. bu ulke oyle bir duruma gelmi$ ki, ulke sinirlari dahilinde dogu bolgelerinde kendi ulkemin bayragi benim icin risk olu$turuyor. hani du$un ki amerikan bayragini newyork’ta acabiliyorsun ama manhattan’da acamiyorsun, oyle bir $ey.

$imdi sen buna birlik beraberlik diyebilir misin? "ayni bayrak altinda toplanmi$ ayri ayri insanlar" diyebilir misin?

diyemezsin. dememelisin.

ben bu ulkenin bayragini ulkenin her kari$ topraginda canimdan endi$e duymaksizin ta$iyabilmeliyim. bunun dogusu batisi kuzeyi guneyi $eklinde ayrimi olamaz. eger oluyorsa o zaman bu ulkenin bayragini ta$iyamadigim toprak benim degildir, orasi benim ulkem degildir.

akp iktadari doneminde bunu ya$ar olduk.

ana muhalefet partisi ba$kani dahi ulkenin dogusunda turkiye cumhuriyeti bayragi ta$iyamaz olmu$, iktidar partisi ba$kani, bu ulkenin ba$bakani da bunu bir kusur olarak muhalefet partisi ba$kanina soyluyor. ancak demiyor ki "bu guvenlik riski benim sucumdur, bizim iktidarimizin sucudur".

ben ba$bakanin cumlesinden turkiye cumhuriyeti’nin resmen bolundugu sonucuna ula$iyorum. in$allah bu cumle bir gaf olsun, maksadini a$an bir cumle olsun ancak uzun donemdir ya$ananlar hic de umdugum gibi olmadigini gosteriyor.

selahattin demirta$ yakin bir gecmi$te "$emdinli de 400 km lik alan pkk nin denetiminde" demi$ti de kizmi$tik adama, ne diyor lan bu demi$tik. esasen bir bildigi varmi$ kendisinin, oyle gozukuyor durum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol