eyeliner

goetica
çeşitli renklerde bulunabilen, sürmesi beceri isteyen makyaj malzemesi. ispirtolu kalem gibi olanları da mevcut, jel olanları da. jel olanları fırçayla sürmek gerekir. ucu kesik fırçalar işinizi görecektir. ispirtolu kalem gibi olanlar pek tavsiye edilmez çünkü sürdüğünüz gibi siyah kalmayacak silikleşip gri bir ton alacaktır.

sürmeye alışana kadar bir süre işkence gibi gelir. sol gözünüze güzel çektiyseniz sağ gözünüze uygularken mutlaka sıçarsınız. tam kurumadan gözlerinizi fazla açıp kapatırsanız gözünüzün üzerine bulaşır. ama bir zaman sonra el alışır ve rahatlıkla aynaya bakmadan bile çekebilir duruma gelirsiniz.

makyaj denilen olgunun en büyük tamamlayıcısıdır bence. günlük kullanmak istiyorsanız kirpik dibine ince çekebilirsiniz, gece makyajı için biraz daha kalın ve kuyruklu uygulayıp kırmızı rujla tamamlayabilirsiniz, ki ikisi en güzel çiftlerden biri. mac’in jel eyeliner’ları oldukça başarılı. akmıyor ve rengi silikleşmiyor, mac blacktrack özellikle simsiyah ve çok hoş duruyor. kalem şeklinde tercih etmek isterseniz lancome artliner’da oldukça güzel. daha doğal bir görünüm isterseniz kahverengi de tercih edebilirsiniz.

uğraşamam lan diyenler ise kalıcı makyaj’ı deneyebilirler.

ilkokul’da sayfa sayfa çizdiğimiz çizgilerin bir gün işe yarayacağını hiç düşünmezdim.
elifielifine
kırmızı rujun en güzel tamamlayıcısı, öyle birden pat diye güzel sürülmez öğreneceksin, sabır gerek, özveri gerek
sürmeyi öğrendikten sonra en güzel bakışı gözlere çeker.
rapunzelkibritsatar
"sürmek için ehliyet alınsın" yorumlarına maruz kalan makyaj malzemesidir. yahu bir kadın ilk zamanlar kötü sürecek, zamanla düzeltecek anlamıyorlar bunu. eyeliner çekmek kendi içinde bir sanattır. eline malzemeyi alan şak diye çekemez bunu. yamuk olacak, biri başka öbürü başka olacak tabii ki ilk zamanlar. kadının eli alıştıkça düzelecek bu durum. şuan tek seferde eyeliner sürmeyi, ağlayan panda gibi gezdiğim günlere borçluyum. kolaya kaçıp ilk seferde güzel çekmek isteyenler; kaşık veya bant yöntemini kullanabilir. gerçi artık aparatları çıkıyor bunların. bunun bize haksızlık olduğunu da düşünmüyor değilim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol