michel de montaigne

darkofdirt
deneme dendiğinde akla ilk gelen,bir cok filozofu tanıtan ve yasama pratik bilgiler ve görüşler katan bir cok filozoftan daha değerli düşüncelere sahip bir filozoftur
devedikeni
montaigne ın denemeleri isminde bir kitabı olan, bir çok konudan kısa kısa fikirlerini sunduğu ve aslında bütün bunları bir bütün olarak düşündüğünüzde karakterini, yaşamını, geçmişini tüm çıplaklığı ile ortaya sunduğu, okuyan beyinlere konulara farklı bakış açısı getirebilme, beyin kıvrımlarını açabilme imkanı sağlayan yazardır. fransızdır ve 1500lü yıllarda yaşamıştır.ukdedir.
stella
kadının yalnızca "ev işi bilimi"ni bilmesi gerektiğini söyleyen filozof. bu sözü ve tabii ki kadınlara ve kadınların durumuna (cadı olarak yakılmaları, hayvanla bir tutulmaları vs.) karşı tutumu, aynı dönem düşünürlerinin gibi onun da çok geniş olmayan bir bakış açısına sahip olduğunu gösterir.
shevek
"silah taşımak saldırgana saldırma nedeni verir. saldırmayacaksa bile saldırtır, onu haklı yapar" diyerek (hayır direk böyle demiyor, aklımda kalandan söylüyorum) önemli iki (ama bir) noktaya değinmiş filozof, denemeci.
sepulturk
muhteşem bir deyişi olan, muhteşem bir yazar.

"insanlar basaklara benzer, icleri bosken baslari havadadir, doldukca egilirler"

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol