türkiye de insan hayatının 123 bin lira etmesi

independence
malumunuz bir sure once $irnak uludere’de vahim bir olay meydana geldi;

(bkz: 29 aralık 2011 şırnak ta 35 sivilin bombalanması)

devletimiz bu olayda sorumluluk kabul etti ve olenlerin yakinlarina tazminat odemeye karar verdi. olen her ki$i icin yakinlarina ki$i ba$ina 123 bin lira odenecek.

buradan da anla$ildigi uzere turkiye’de devlet eli ile olen, oldurulen bir insanin caninin bedeli 123 bin lira. bu bedel neye gore tayin edildi, neden 122 yahut 214 bin lira degil de 123 bin lira dersen benim aklim ermez ona, sayin ba$bakan ve ekibi bu $ekilde karar vermi$ler demek ki.

aklimizda bulunsun, borc boynu gecince eger ailemize bir miktar para birakmayi du$unuyorsak kendimizi bir f16’ya bombalatalim. devlet 123 bin lira bugunku para ile tazminat oduyor.

i$in kotusu bu para odendikten sonra bu olayin failleri belki de huzur bulacaklar, rahata erecekler. kimsenin aklina belki de "35 sivili oldurduk biz" gibi bir $ey gelmeyecek zira kan bedelleri odendi.

para = insan hayati

acinasi bir turkiye gercegi.
sacma sapan konusma
yaşanan uludere olayının mahkeme kararı ailelere verilecek paranın 23 bin lira olması şeklinde bir sonuca bağlandı devlet ya da hükümet 100 bin lira daha verdi yani yasal olmayan bir para,neresinden verdi nasıl verdi vergiden mi ya da her neyse bilemiyorum orasına aklım ermiyor. ha versin yetmez, herhangi bir şeyle değer biçilemez insan hayatına, fakat daha acınası halimiz çocuklarımızın 5 bin lira ettiği bir ülkedeyiz biz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol