sözlükten memnun değilsen girmezsin

biskuvit
sözlük hakkında yazılan yorumlardan sonra yönetimden gelen mesaj içeriğidir. bir tür sansür de denilebilir. sonuçta ben sözlüğün bok, püsür olduğunu düşünebilirim ve bunu yazmak da en doğal hakkımdır.


ki sözlükten memnun olup olmama durumu da sözlükte maksimum 3-4 kişinin aktif olarak yazdığı o yazarların da dönemsel olarak değişmesi şeklindeki yorumumdan yönetimin anladığıdır.

bkz:
online uyeler
biskuvit (3. nesil bilgic) [msg] [kim]
orqn (moderator) [msg] [kim]
turfanda askin bayat gubresi (5. nesil bilgic) [msg] [kim]
cagri1905 (comez) [msg] [kim]
lost kidy
dönem dönem bilgi sözlük ün takıntığı tutumdur. bu durumda yazara düşer iş. nickinin altında aleni azarlansa bile inandıkları uğruna direnebilmeyi başarmak meselesidir. ama asıl sorun şudur. bu tip sitelerde site kullanıcındır mantığı varmış gibi gösterilmeye çalışılsa da site her zaman yöneticinindir ve kaybedilen bir kullanıcı hiçte önemli değildir. bu zihniyetin de değişme ihtimali olmadığına göre...
independence
algida yapilan seciciligin sozluge olan izdu$umlerinden birisidir bu ba$lik.

denmi$ ki;

"bir tur sansur de denilebilir."

sansur dedigimiz $ey bireyin yazdigi yazinin sebepsiz yere silinmesidir, diledigini yazmasinin engellenmesidir ve benzeri $eylerdir.

eger yaziyi yazan bireyin samimiyetine istinaden "eger gercekten sozlugun bu $ekilde olmasindan rahatsizsan girmemek senin icin daha iyidir muhtemelen" tadinda bir mesaj yollanmi$sa ve bu bir $ekilde sansur olarak nitelendirilmi$se, alginin seciciliginin di$a vurumu da bu olsa gerek.

ele$tirmenin de bir adabi bir usulu vardir.

binlerce ki$inin uzun seneler boyu emek verdigi bir platform icin "sikim gibi sözlük olma yolunda emin adımlarla gitmektedir" denildigi zaman(#1030220) bunyede rahatsizlik uyandirmaktadir dogal olarak. hayir o zaman adama sorarlar "peki sen bu durumda olmamasi icin ne yapiyorsun?" diye. eger "bana ne lan?" diyebiliyorsan da icerisinde bulundugun ortami ele$tirme hakkini hepten yitiriyorsun demektir.

bu tur platformlar kollektif cali$malar cabalar gerektirir. sikim gibi sozluk olmak yolunda emin adimlarla ilerliyorsa o zaman elini ta$in altina koy da ilerlemesin? ama yok "cok super bir yer olsun sonra ben gelir etinden sutunden yununden faydalanirim" diyorsan da beklemeyi bilmen lazim. uc kuru$a be$ kofte olmuyor haliyle.

ekleme editi:

eger bir internet sitesinin kalitesi, e$ zamanli online olan uyelerin sayisinin coklugu ile olculur $eklinde bir du$unce varsa kafalarda, cok yanli$ bir kafadasiniz demektir. bir internet sitesini doldurmak sadece 1 gunluk facebook reklamina bakar ki e$ zamanli 100 ki$i gorursunuz kimler var butonunda. amac cok fazla uye barindirmak olsaydi $u ana kadar yazarlarin %50 sinden fazlasinin kaydi silinmezdi.

(bkz: istatistikler)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol