sözlükten memnun değilsen girmezsin

independence
algida yapilan seciciligin sozluge olan izdu$umlerinden birisidir bu ba$lik.

denmi$ ki;

"bir tur sansur de denilebilir."

sansur dedigimiz $ey bireyin yazdigi yazinin sebepsiz yere silinmesidir, diledigini yazmasinin engellenmesidir ve benzeri $eylerdir.

eger yaziyi yazan bireyin samimiyetine istinaden "eger gercekten sozlugun bu $ekilde olmasindan rahatsizsan girmemek senin icin daha iyidir muhtemelen" tadinda bir mesaj yollanmi$sa ve bu bir $ekilde sansur olarak nitelendirilmi$se, alginin seciciliginin di$a vurumu da bu olsa gerek.

ele$tirmenin de bir adabi bir usulu vardir.

binlerce ki$inin uzun seneler boyu emek verdigi bir platform icin "sikim gibi sözlük olma yolunda emin adımlarla gitmektedir" denildigi zaman(#1030220) bunyede rahatsizlik uyandirmaktadir dogal olarak. hayir o zaman adama sorarlar "peki sen bu durumda olmamasi icin ne yapiyorsun?" diye. eger "bana ne lan?" diyebiliyorsan da icerisinde bulundugun ortami ele$tirme hakkini hepten yitiriyorsun demektir.

bu tur platformlar kollektif cali$malar cabalar gerektirir. sikim gibi sozluk olmak yolunda emin adimlarla ilerliyorsa o zaman elini ta$in altina koy da ilerlemesin? ama yok "cok super bir yer olsun sonra ben gelir etinden sutunden yununden faydalanirim" diyorsan da beklemeyi bilmen lazim. uc kuru$a be$ kofte olmuyor haliyle.

ekleme editi:

eger bir internet sitesinin kalitesi, e$ zamanli online olan uyelerin sayisinin coklugu ile olculur $eklinde bir du$unce varsa kafalarda, cok yanli$ bir kafadasiniz demektir. bir internet sitesini doldurmak sadece 1 gunluk facebook reklamina bakar ki e$ zamanli 100 ki$i gorursunuz kimler var butonunda. amac cok fazla uye barindirmak olsaydi $u ana kadar yazarlarin %50 sinden fazlasinin kaydi silinmezdi.

(bkz: istatistikler)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol