28 kişinin tecavüzüne uğrayan 13 yaşındaki kız

independence
bu kiz cocugu bugun 21 ya$inda. 8 yil once mardin’de 28 ki$i tarafindan tecavuze ugruyor, tecavuzculerin icerisinde devlet adamlarindan tutun askerlere kadar degi$ik ki$iler var. her neyse, durum ortaya cikiyor, mahkeme aciliyor ve mahkeme gectigimiz gunlerde karara baglaniyor.

karar $u;

"kucuk kiz alikonulmadi ve her $eyin farkinda, para kazanmak icin fuhu$ yapti."

karar sebebi ile zanlilar en taban sinirdan ceza aldilar ki bunun da anlami 20 ay ile 6 sene arasinda degi$en cezalar. verilen karar kadar du$undurucu ve aci olan kismi ise yargitayin da bu cezayi onamasi.

yani yargitay da diyor ki 13 ya$indaki kiz her $eyin farkindaydi ve para kazanmak icin fuhu$ yapti.

13 ya$indaki bir kiz cocugu para kazanmak icin nasil fuhu$ yapar? kazandigi parayla oyuncak bebek mi alacakti kendisine? 13 ya$indaki bir kiz cocugu o ya$ta nasil bir du$unce ile fuhu$ yapmayi du$unur de bunun kar$iliginda da para alir? hic mi insanlik adina bir $ey kalmadi bu ulkede, adalette?

lan adalet diyip duruyoruz da, bu nasil adalet? 13 ya$indaki kiz fuhu$ yapmaya karar verebilecek kadar akli ba$inda bir kiz oluyor bu ulkede de, neden 17 ya$indaki bir genc münevver karabulut’un bedenini parcalara ayirirken akli ba$inda olmuyor da cocuk mahkemesinde yargilaniyor o zaman?

i$te tam bu olayin cezasinin verilmesi a$amasinda tum turkiye adalet sisteminin iran’a donu$mesini isterdim. bak o 28 ki$i nasil siklerinden asiliyorlardi meydanda herkesin gozu onunde.
benduruyorumsebagitti
yargıtay’ın verdiği karar, 28 yetmez, der gibi. şimdi saydırsak, yüce yargıya yargıya hakaret diyecekler. insanlık cüce; devlet yüce, yargı yüce, hökümat yüce, hökümatın başı en daha bi yüce...

independence
konu ile alakali acilan davada saniklara mahkeme tarafindan alt sinirdan ceza verilmi$ti. bu anlamda 25 saniga 5 er yil ceza verilmi$ ancak iyi hal sebebi ile saniklar 3 yil 2 ay ile 4 yil 10 ay arasinda degi$en cezalara carptirilmi$lardi. yargitay bu cezalara tepki gostererek karara kismi karar bozma hakkini kullanmi$ti. ayni dava yeniden goruldu ve saniklara 5 ila 9 yil arasinda degi$en hapis cezalari verildi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol