28 kişinin tecavüzüne uğrayan 13 yaşındaki kız

independence
bu kiz cocugu bugun 21 ya$inda. 8 yil once mardin’de 28 ki$i tarafindan tecavuze ugruyor, tecavuzculerin icerisinde devlet adamlarindan tutun askerlere kadar degi$ik ki$iler var. her neyse, durum ortaya cikiyor, mahkeme aciliyor ve mahkeme gectigimiz gunlerde karara baglaniyor.

karar $u;

"kucuk kiz alikonulmadi ve her $eyin farkinda, para kazanmak icin fuhu$ yapti."

karar sebebi ile zanlilar en taban sinirdan ceza aldilar ki bunun da anlami 20 ay ile 6 sene arasinda degi$en cezalar. verilen karar kadar du$undurucu ve aci olan kismi ise yargitayin da bu cezayi onamasi.

yani yargitay da diyor ki 13 ya$indaki kiz her $eyin farkindaydi ve para kazanmak icin fuhu$ yapti.

13 ya$indaki bir kiz cocugu para kazanmak icin nasil fuhu$ yapar? kazandigi parayla oyuncak bebek mi alacakti kendisine? 13 ya$indaki bir kiz cocugu o ya$ta nasil bir du$unce ile fuhu$ yapmayi du$unur de bunun kar$iliginda da para alir? hic mi insanlik adina bir $ey kalmadi bu ulkede, adalette?

lan adalet diyip duruyoruz da, bu nasil adalet? 13 ya$indaki kiz fuhu$ yapmaya karar verebilecek kadar akli ba$inda bir kiz oluyor bu ulkede de, neden 17 ya$indaki bir genc münevver karabulut’un bedenini parcalara ayirirken akli ba$inda olmuyor da cocuk mahkemesinde yargilaniyor o zaman?

i$te tam bu olayin cezasinin verilmesi a$amasinda tum turkiye adalet sisteminin iran’a donu$mesini isterdim. bak o 28 ki$i nasil siklerinden asiliyorlardi meydanda herkesin gozu onunde.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol