independence nin sözlükte fikir beyan etmesi

independence
bu konu ile alakali bir kac kere ele$tirildim, yakla$ik 1 dakika once yine ele$tirildim, bu sebeple bu konuya bir aciklik getirmenin zamani geldi.

ben yahut yonetimden herhangi bir arkada$imiz du$uncelerini, inandigi ve savundugu gercekleri tipki sizin gibi tum ciplakligi ile ve tum ozgurlukleri ile sozlukte payla$abilirler, kendi dogrularini savunabilirler. zira bizler temelde sizlerden farkli degiliz. kontrol panelimizde bulunan fazladan bir iki buton, bizlerin du$uncelerini ve dogrularini savunmaktan ali koyacak etkenler degil.

bana gelen ele$tirilerin ozetinde $unlar var;

+ sen sozlukte siyaset yapamazsin, du$uncelerini yazamazsin zira senin du$uncelerin olamaz. varsa da farkli bir nick al, onunla yaz. aksi taktirde senin du$uncelerini payla$mayan insanlar sozlukten ayrilirlar, cunku senin fikrin sozlugun fikri demektir.

buyuk hata. beni ele$tirirken bana diger yandan fake bir nick alip sahtekarlik yapmami oneriyorsunuz, bu mu akilli cozum?

benim yahut herhangi bir yoneticinin du$uncelerini, fikirlerini sozluge yansitmasinda zerre sakinca yoktur. insaniz lan biz de? ayni cografyada ayni olaylari ya$iyoruz, ayni bakkaldan ali$veri$ yapip ayni kumpaslarin cercevesinde ya$amaya cali$iyoruz. dagda kör bir kur$una can veren asker senin $ehidin de benim degil mi? sen uzuluyorsun ve uzuntunu burada alabildigine payla$abiliyorsun da ben saksi miyim? hepsinden ote, benim fikirlerimi benim du$uncelerimi payla$mayan insanlarin yazabilmesi icin elimden gelen her turlu cesaretlendirme yontemine de ba$vuruyorum aleni yahut gizli bir $ekilde. benimle ayni goru$u payla$mayan ama du$uncesini fikrini sirf bu sebeple yazmaktan cekinen birisi varsa eger aramizda, sozlugu kesinlikle anlamami$ demektir ancak ben biliyorum ki sozlukte bu zihniyette kimse yok. bunun en bariz kaniti olarak da independence nickinin altinda yazilmi$, kimi zaman usturupsuz ele$tirilerin halen ayni yerlerinde kaldigini gorebilirsiniz.

ben ve yonetimdeki diger arkada$larimiz adina konu$uyorum;

her $eyden ote bizler birer sozluk yazariyiz ve elimizin altindaki fazladan bulunan butonlar tamamen sozlugun gidi$atini kontrol edebilmek amaclidir. kimi extreme ornekler haricinde bu butonlar, kimsenin sozluk ozgurlugunu kisitlamak icin asla ama asla kullanilmami$tir, kullanilamaz. cok onceleri meydana gelen ve benim bile $a$kinlikla $ahit oldugum kimi hatali uygulamalar da e$ zamanli olarak fixlenmi$, hatayi yapan ki$inin & ki$ilerin yetkileri hemen alinmi$tir.

bilgi sozluk, hepimizin fikirlerini alabildigine ozgur bir platformda dile getirebilmesi icin var. sen ozgursen burada, ben de en az senin kadar ozgurum. senin ozgurluklerin benim ozgurlugumu kisitlayacaksa, oyle bir dunya yok. sen ne kadar fikir sahibiysen, benim de sana zit da olsa kimi fikirlerim oldugunu kabul etmek zorundasin, tipki aynisina benim de zorunlulugumun oldugunu bildigim gibi. tum du$uncelerini kimseden rahatsizlik duymadan yazabilirsin burada, ben de yazabilirim. senin yazdiklarin benim algima ters du$uyorsa bile ben yazilarini buyuk bir dikkatle okuyorum emin ol ve du$uncelerine tamamen saygi duyuyorum hic katilmasam bile. ayni ozeni senden de beklemek en dogal hakkim.
nys
eleştiri sahiplerinden bir tanesi de benim. benimle ortak düşünen insanların varlığını bilmek mutluluk verici.

ben katılmıyorum.. indy’nin siyasi görüşlerini bildirmesi sözlüğün taraf olmasına sebep olur. çünkü yazılar buna odaklı olur. gazeteyle bir tutuyorum burada sözlüğü. gazetede de durum aynıdır. kemalistlerin gazetesi, solcuların gazetesi diye hep ayrılır. sözlüğe sahip olan kişi eğer siyasi görüşleri olan bir bireyse sözlüğün gidişide onun görüş alanıyla bir olur.

karşı fikirlerin çok sunulmadığı, farklı fikirleri okuyamadığımız bir sözlük olarak çıkar ortaya. bu bilgiçlerin bilinçsiz tutumlarındanda kaynaklanır. ’’ulan bu kemalist sözlükte böyle’’derler

yönetici arkadaşların yazılarının hepsi tarafsız olmak zorundadır. hele hele böyle hassas bir konuyu ele alıyorsak.

yanlış ya da doğru.. benim nacizane düşüncem budur.
esrakesh
diyelim ki yanlış ve indy i bu haktan mahrum ettik. o zaman modlar ne olacak şimdi modların görüşleri de bizi taraf yapar di mi..

daha da uzar gider bu....

olay burda indy nin fikir beyan etmesi değil indynin yazdıklarına bakış şekliniz. onun yazdıklarını buranın sahibi yazmış lan diye okursanız başka herhangi bir bilgicin kelamı gibi okursanız başka... ha ben ikincisini tercih ettim bu zamana kadar ki yanlış olduğunda söyledim bak bu böyle şu şöyle diye ya da o bana bir şey dediğinde kabullenmediysem sonuna kadar savundum kendimi aman sözlüğün sahibi susayım demedim. ki independence kişisi yasal olarak bir sorun teşkil etmediği sürece kimseyi fikrinden ötürü sözlükten men etmemiştir, en azından ben 6 yıldır böyle bir şeye şahit olmadım. o nedenle hepimizin istediği gibi atıp tutttuğu bu yerde onu bu haktan mahrum etmeyi gereksiz buluyorum.

uzun lafın kısası ister jedi olsun, ister mod olsun özünde herkes yazar burada, adı üstünde.
theborek
ben bilgi sözlük’ün hiçbir yerinde "burası tarafsız bir platformdur" yazan bir yazı görmedim. houston’ın yanından bize bakan mustafa kemal fotosu bile bir siyasi duruş sergilenişinin göstergesidir.

kimi sözlük çıkar "ben bu sözlüğü sikimin keyfine kurdum, şimdi günde 6.000 indiriyorum reklamlardan ve yazarlar sikimde bile değil" der.

kimi sözlük çıkar "hacılar biz burada informativ bir iş çıkartıyoruz ve herkesin bir fikri var" der.

allah aşkına, bana kalırsa indinin fikir beyan etmemesi daha büyük problem. siz hiç bir kahvede siyaset (veya herhangi bir şey) konuşurken çaycının veya kahve sahibinin sustuğunu gördünüz mü? millet hakaret sayar lan.
ahuramazda
empati kurarak şunu söyleyebilirim.

benim bir sözlüğüm olsa ve herkes çatır çatır yazarken,ben birileri yanlış anlar,birileri taraf zanneder diye çekinip yazamasam,orta yerimden çatlarım.bu tamamen haksızlık,adaletsizlik.


sözlük jedisi,benimle bir konuda ters düşüyor diye o konuda asıl fikrimi yazmaktan çekinmem.

sözlük jedisi benimle aynı fikirde diye de kendime bundan pay da çıkartmam.

uzun sözün kısası,taraf da olabilir,ara bulucu da olabilir,eleştirebilir de,zıtlaşabilir de.bu onun yazar olmasının bir getirisidir.

önce insanım,sonra gazeteci,cümlesini öğretirler,iletişim fakültelerinin ilk dersinde.
her ne olursa olsun,sözlük jedisi de önce yazar dır,sonra yönetici.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol